Γιατί το αγαπάμε;
Η Ρετσίνα του Οινοποιείου Άωτον είναι μια Ρετσίνα αλλιώτικη από τις άλλες. Η κορυφαία ποιότητα του Σαββατιανού (75%) και του Ροδίτη (25%) του Σωτήρη Γκίνη, με την εντυπωσιακή συμπύκνωση και την λεμονάτη οξύτητα τους δίνει άλλο χαρακτήρα και πολυπλοκότητα στην, κάθε άλλο παρά ταπεινή, Ρετσίνα!
Ο τρύγος τη νύχτα είναι απαραίτητος για τη δημιουργία κρασιών ποιότητας σε ξηρά και ζεστά κλίματα, όπως αυτό της Αττικής. Έτσι, κάποιο βράδυ του Σεπτεμβρίου μαζεύουν με το χέρι, το Σαββατιανό και το Ροδίτη από τα Μεσόγαια και τα μεταφέρουν σε μικρά τελάρα στο οινοποιείο. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης σε ανοξείδωτες δεξαμενές προστίθεται και το ρετσίνι, από το δάσος του Κουβαρά. Μετά το τέλος της ζύμωσης το κρασί παραμένει με τις φίνες οινολάσπες του για περίπου 8 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με πλούσια δομή, λιπαρή αίσθηση και κομψά αρώματα πεύκου και μαστίχας.
Η Ρετσίνα του Οινοποιείου Άωτον είναι το κλασικό ταίρι για τα αγαπημένα σου μεζεδάκια, αρκεί εσύ να βάλεις την διάθεση και την παρέα!
Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη και βοτανική, με τα αρώματα του πεύκου, της μαστίχας, του λεμονιού, του κίτρου, του νεραντζιού και του αχλαδιού να κυριαρχούν. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ζουμερό λεμόνι, γκρέιπφρουτ, φύλλα λεμονιάς, μαχλέπι, τσουρέκι, μέντα και κίτρο συνθέτουν ένα νόστιμο και ιδιαίτερο σύνολο.