ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ρετσίνα Amphore Nature 2023 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Οινοποιείο Τετράμυθος

ΡΕΤΣΙΝΑ AMPHORE NATURE 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
€11,50
€10,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Βιολογική, φυσική, παραδοσιακή, φινετσάτη και ζουμερή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Βιολογική, φυσική, παραδοσιακή και πρωτοποριακή είναι η Retsina Naturε του Οινοποιείου Τετράμυθος από την ορεινή Αιγιαλεία. Κομψή, φινετσάτη και ζουμερή είναι κάποιοι άλλοι χαρακτηρισμοί που της ταιριάζουν.

Με πρώτη ύλη εξαιρετικής ποιότητας Ροδίτη από επιλεγμένα αμπελοτόπια, ρετσίνι από τα πεύκα στην άκρη του αμπελώνα, η Ρετσίνα Naturε του Οινοποιείου Τετράμυθος είναι κάτι παραπάνω από ένα τοπικό προϊόν. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς ότι η ζύμωση πραγματοποιείται σε πήλινους αμφορείς φτιαγμένους με χώμα της περιοχής, ότι χρησιμοποιούνται άγριες, γηγενείς ζύμες και ότι το κρασί παραμένει με τις φίνες οινολάσπες του για 2 μήνες, τότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει να προετοιμαστείς για κάτι ιδιαίτερο.

Η Ρετσίνα Τετράμυθου είναι ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και πρωτοπόρας οινοποίησης με τις παραδοσιακότερες των μεθόδων. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικά λεπτεπίλεπτο, με το ρετσίνι να δίνει μόνο τον τόνο επιτρέποντας στα ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Pοδίτη να εκφραστούν, χωρίς να τα καλύπτει.

Δοκίμασε τη τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Retsina Naturε του Οινοποιείου Τετράμυθος έχει απαλό λεμονί χρώμα και μέτριας έντασης αρώματα λεμονιού, κίτρου, ροδάκινου και αχλαδιού που συνδυάζονται με νότες πεύκου, μαστίχας και χαμομηλιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα πλούσιο με τραγανή οξύτητα. Το ροδάκινο και το λεμόνι ξεχωρίζουν το στόμα ενώ οι νότες πεύκου, δεντρολίβανου, κίτρου και πράσινου μήλου συμπληρώνουν το σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 11.5%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Ροδίτης
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, ροδάκινο, αχλάδι, πεύκο, μαστίχα, χαμομήλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΡΕΤΣΙΝΑ AMPHORE NATURE 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Τέλειος συνδυασμός με μπακαλιάρος σκορδαλιά, σαρδέλες ψητές, χταποδάκι λαδορίγανη

Κροκέτες μπακαλιάρου με εύκολη σκορδαλιά

Για τις μπακαλιαροκρεκέτες

500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
250 γρ. πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 αβγό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το τηγάνισμα

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Για την εύκολη σκορδαλιά

300 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
4 σκελίδες σκόρδο
80ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
30ml μηλόξυδο
1 λεμόνι
Αλάτι

Η εύκολη σκορδαλιά

1. Αφαιρούμε το πράσινο φύτρο από τα σκόρδα και τα πολτοποιούμε σε ένα γουδί ή στο πολυμίξερ.

2. Μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο νερό και το στίβουμε καλά.

3. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά, προσθέτωντας σε ροή "κορδόνι" το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε τη σκορδαλιά και διορθώνουμε τη γεύση και την οξύτητά της με λεμόνι, αλάτι ή αν χρειαστεί λίγο νερό.

Οι μπακαλιαροκρεκέτες

1. Αν χρησιμοποιήσουμε υγράλατο φιλέτο μπακαλιάρου, το ξαρμυρίζουμε καλά ενώ αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο το αποψύχουμε, κατόπιν αφαιρούμε τυχόν κόκκαλα και βράζουμε το φιλέτο για 5-8 λεπτά.

2. Ταυτόχρονα βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, όσο είναι ζεστές. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμύδια.

3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κροκέτες σε ένα μπωλ και βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι άφθονο ελαιόλαδο για να ζεσταθεί καλά.

4. Ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά και σταδιακά στο τηγάνι και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

5. Σερβίρουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου με την εύκολη σκορδαλιά.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το μείγμα για τις μπακαλιαροκροκέτες με μάραθο ή άλλα φρέσκα μυρωδικά.
-Το μείγμα μπορούμε να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ και να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.
-Τη σκορδαλιά μπορούμε να την φτιάξουμε με όποιο μπαγιάτικο ψωμί έχουμε, πολύσπορο, ολικής ή σταρένιο.
– Δες κι άλλες συνταγές με μπακαλιάρο και τα κρασιά που ταιριάζουν με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά.

 

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}