Τα «Ορεινά Αρμάκια» από το οινοποιείο Πετρακόπουλου στην Κεφαλλονιά είναι ένα κρασί που τραβάει τα βλέμματα και προκαλεί τις αισθήσεις. Αμφιβάλλουμε πολύ ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος που θα το δοκιμάσει και δεν εκπλαγεί από το αισθητό άγγιγμα του Ιονίου και των καλύτερων αμπελώνων, του πιο ορεινού νησιού των Επτανήσων.
Έχουμε ξαναπεί πως η Ρομπόλα μπορεί πολύ εύκολα πλέον να μπει σε bras de fer με το Ασύρτικο των Κυκλάδων και το σκορ μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα. Η Κεφαλλονιά έχει μια τεράστια οινική ιστορία και όσο περνάει ο καιρός συνεχίζει να μας δείχνει το μεγαλείο της.
Το οινοποιείο Πετρακόπουλος, εδώ και πολλά χρόνια κάνει όλα τα παραπάνω πολύ αισθητά με τις συνεχείς πειραματικές οινοποιήσεις, ξεχωριστών αμπελοτοπίων και εμφιάλωση ελάχιστων φιαλών εξαντλώντας όλες τις πιθανές οινοποιήσεις των Κεφαλλονίτικων ποικιλιών.
Τα Ορεινά Αρμάκια προέρχονται από την ποικιλία Ρομπόλα των αμπελώνων «φιλέτα» του οινοποιείου, όλα σε υψόμετρο μεταξύ 550 και 700 μέτρων, με την κλασσική (όπως μας έχουν μάθει πια) λευκή οινοποίηση του στυλ του οινοποιείου, ήπιας παρέμβασης. Λακομάτια, Τρωιανάτα και ο προφυλλοξηρικός αμπελώνας Φαγιάς, με το μεγαλύτερο ποσοστό σταφυλιών να προέρχονται από τον τελευταίο, τρυγούνται στην καλύτερη, για τον κάθε ένα, περίοδο και οινοποιούνται χωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Αφού ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις, η 6μηνη παραμονή σε επαφή με τις οινολάσπες προσδίδει επιπλέον πολυπλοκότητα και ενισχύει την απορία, γιατί δεν το είχες δοκιμάσει τόσο καιρό;
Η Ρομπόλα τα πηγαίνει πολύ καλά με το χρόνο και συνεχώς εξελίσσεται, για αυτό το λόγο προτείνουμε να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη τώρα, αλλά αν μπορείς να περιμένεις και μια 5ετία.