ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
"Orina Armakia" Ρομπόλα  2023 - Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Οινοποιείο Πετρακόπουλος

"ORINA ARMAKIA" ΡΟΜΠΟΛΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€27,10
€23,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φινετσάτη και παράλληλα πολύ δυναμική!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Τα «Ορεινά Αρμάκια» από το οινοποιείο Πετρακόπουλου στην Κεφαλλονιά είναι ένα κρασί που τραβάει τα βλέμματα και προκαλεί τις αισθήσεις. Αμφιβάλλουμε πολύ ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος που θα το δοκιμάσει και δεν εκπλαγεί από το αισθητό άγγιγμα του Ιονίου και των καλύτερων αμπελώνων, του πιο ορεινού νησιού των Επτανήσων.
 
Έχουμε ξαναπεί πως η Ρομπόλα μπορεί πολύ εύκολα πλέον να μπει σε bras de fer με το Ασύρτικο των Κυκλάδων και το σκορ μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα. Η Κεφαλλονιά έχει μια τεράστια οινική ιστορία και όσο περνάει ο καιρός συνεχίζει να μας δείχνει το μεγαλείο της.
Το οινοποιείο Πετρακόπουλος, εδώ και πολλά χρόνια κάνει όλα τα παραπάνω πολύ αισθητά με τις συνεχείς πειραματικές οινοποιήσεις, ξεχωριστών αμπελοτοπίων και εμφιάλωση ελάχιστων φιαλών εξαντλώντας όλες τις πιθανές οινοποιήσεις των Κεφαλλονίτικων ποικιλιών.
 
Τα Ορεινά Αρμάκια προέρχονται από την ποικιλία Ρομπόλα των αμπελώνων «φιλέτα» του οινοποιείου, όλα σε υψόμετρο μεταξύ 550 και 700 μέτρων, με την κλασσική (όπως μας έχουν μάθει πια) λευκή οινοποίηση του στυλ του οινοποιείου, ήπιας παρέμβασης. Λακομάτια, Τρωιανάτα και ο προφυλλοξηρικός αμπελώνας Φαγιάς, με το μεγαλύτερο ποσοστό σταφυλιών να προέρχονται από τον τελευταίο, τρυγούνται στην καλύτερη, για τον κάθε ένα, περίοδο και οινοποιούνται χωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Αφού ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις, η 6μηνη παραμονή σε επαφή με τις οινολάσπες προσδίδει επιπλέον πολυπλοκότητα και ενισχύει την απορία, γιατί δεν το είχες δοκιμάσει τόσο καιρό;
 
Η Ρομπόλα τα πηγαίνει πολύ καλά με το χρόνο και συνεχώς εξελίσσεται, για αυτό το λόγο προτείνουμε να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη τώρα, αλλά αν μπορείς να περιμένεις και μια 5ετία.
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί. Μέτρια αρωματική ένταση με κυρίαρχα τα λευκά άνθη, το λευκόσαρκο ροδάκινο και αγιόκλημα. Στην συνέχεια αρώματα από ώριμο αχλάδι, περγαμόντο και αμύγδαλο. Οι νότες βρεγμένης πέτρας, ενισχύουν το τυπικό δυναμικό της ποικιλίας.
 
Μέτριο (+) στο στόμα με τραγανή οξύτητα που χαρίζει νεύρο. Αρώματα από ροδάκινο, αχλάδι, πράσινο μήλο, κίτρο, λεμόνι και γκρέιπφρουτ. Ο ορυκτός χαρακτήρας είναι έντονος και η λεμονάτη επίγευση αφήνει μια αίσθηση δροσιάς και ισορροπίας.  
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ρομπόλα
Αρώματα Λευκά άνθη, ροδάκινο, αγιόκλημα, αχλάδι, περγαμόντο, αμύγδαλο, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

"ORINA ARMAKIA" ΡΟΜΠΟΛΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι στα κάρβουνα, κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού, πράσινες σαλάτες με προσούτο ή ένα πιάτο με στρείδια

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}