ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Route Gris 2023 - Οινοποιείο Τρουπή
Οινοποιείο Τρουπή

ROUTE GRIS 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€18,00
€15,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μοναδικό... και πολύπλοκο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Route Gris από το Οινοποιείο Τρουπή είναι ένα μοναδικό κρασί ...και κάπως πολύπλοκο! Πρόκειται για ένα ροζέ κρασί από Μοσχοφίλερο, με χαρακτήρα όμως που θυμίζει orange. Και αν δεν φτάνουν αυτά, έχει περάσει από βαρέλι ακακίας αλλά και από τσιμεντένια δεξαμενή! Αν τα βάλεις κάτω όμως, είναι ένα λευκό κρασί που η παραμονή του για 5 μήνες με τα στέμφυλα, το έχει μεταμορφώσει σε ένα εντυπωσιακό υβρίδιο! Σίγουρα, δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο.

Οι πειραματισμοί στο Οινοποιείο Τρουπή, στη Φτέρη Αρκαδίας, ξεκίνησαν με το Hoof & Lur, ένα πορτοκαλί Μοσχοφίλερο. Το πείραμα είχε σαρωτική επιτυχία (ανήκει στα καλύτερα κρασιά κάτω των 20$ σύμφωνα με τους New York Times) και έτσι είπαν να πάνε τα πράγματα, ένα βήμα παραπέρα.

Πήραν το Μοσχοφίλερο από τον αμπελώνα Καταράχι, στα 640 μέτρα, με εξαιρετικά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, το οποίο έπειτα ζύμωσε σε ανοξείδωτη δεξαμενή και παλιά βαρέλια ακακίας. Μετά τη ζύμωση το κρασί ωρίμασε με τα στέμφυλα, σε τσιμεντένια δεξαμενή για 5 μήνες. Από την απίθανη φιάλη, μέχρι την τελευταία γουλιά στο ποτήρι, το Route Gris από το Οινοποιείο Τρουπή θα σε κάνει να δεις με άλλα μάτια το Μοσχοφίλερο και να το ερωτευτείς παράφορα.

Οι φιάλες είναι λίγες και σίγουρα δεν φτάνουν για όλους!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απίθανο, απαλό τριανταφυλλί χρώμα και μύτη που καθηλώνει. Φαντάσου τον λουλουδάτο χαρακτήρα του Μοσχοφίλερου on steroids! Τόσο έντονο! Λουκούμι, τριαντάφυλλο, κουμκουάτ, αποξηραμένη φράουλα, κυδώνι, ζάχαρη άχνη, ζύμη brioche, ξύσμα μανταρίνι, μαρμελάδα βερίκοκο, λεμόνι και αγιόκλημα ξεχειλίζουν από το ποτήρι.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και μια υποψία τανινών. Μαρμελάδα πορτοκάλι, περγαμόντο, νεράντζι, ρόδι, πετροκέρασο, φράουλα, lychee, τριαντάφυλλο, άνθη πορτοκαλιάς, φρυγανιά και ginger συνθέτουν ένα πολύ εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα Λουκούμι, τριαντάφυλλο, κουμκουάτ, αποξηραμένη φράουλα, κυδώνι, ζάχαρη άχνη, ζύμη brioche, ξύσμα μανταρίνι, μαρμελάδα βερίκοκο, λεμόνι, αγιόκλημα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROUTE GRIS 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο με μάνγκο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, φιλέτο σολομού με σάλτσα πορτοκάλι ή ζεστή σαλάτα κολοκύθας με φινόκιο και κατσικίσιο τυρί.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι φούρνου

1 μεγάλο χταπόδι
250 gr. μακαρονάκι κοφτό 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
50 ml. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης                                                                                      3-4 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο, με ένα φύλλο δάφνης, να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο,για να βράσει αλλά αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλεόν λίγο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο μαζί με το χταπόδι, για 3-4 λεπτά. Μετά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια ή τη σάλτσα και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}