ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη 2014 - Athina
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Έτσι είναι η Σαντορίνη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν στην Ελλάδα λέμε τη λέξη terroir στο μυαλό έρχεται αυτόματα η Σαντορίνη! Η Αθηνά Τσώλη, με πολλά χρόνια εμπειρίας στους καλύτερους αμπελώνες του κόσμου και σε κάποια από τα γνωστότερα οινοποιεία, πιστεύει ακράδαντα πως το πρώτο βήμα για κάθε οινοποιό είναι να αποδεχτεί τις ιδιαιτερότητες τόσο της ποικιλίας όσο και του terroir πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση.

Αυτό ακριβώς κάνει επιλέγοντας 3 συγκεκριμένα αμπελοτόπια, στα καλύτερα σημεία του νησιού και επιτρέποντας στο Ασύρτικο να εκφράσει τον πληθωρικό χαρακτήρα του. Η πολύ προσεκτική διαλογή του φρούτου είναι πολύ σημαντική για την Αθηνά και δικαίως, αφού αποτελεί τη βάση για κάθε μεγάλο κρασί. Μετά τη ζύμωση, ο μούστος παραμένει με τις οινολάσπες περίπου 9 μήνες χαρίζοντας στην Σαντορίνη Athina 2014 φινέτσα, συμπύκνωση και μοναδικά πολύπλοκο χαρακτήρα.

Μια Σαντορίνη που αρχίζει να ωριμάζει αφήνοντας πίσω της τον φρουτώδη χαρακτήρα της και τονίζει την mineral - καπνιστή διάσταση της, που φέρει το αποτύπωμα του μοναδικού εδάφους. Είναι υπέροχο τώρα αλλά θα συνεχίσει να εξελίσσεται όμορφα για τουλάχιστον 5 χρόνια ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Αχυροκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με χρυσαφί ανταύγειες.

Στη μύτη, το ώριμο και αποξηραμένο φρούτο παίρνει τη θέση των αρχικών ανθικών αρωμάτων όσο ωριμάζει. Γλυκά αρώματα πάστας κυδωνιού, αποξηραμένου βερίκοκου και περγαμόντου κυριαρχούν ενώ η διάχυτη μεταλλικότητα με τη μορφή μπαρουτιού εκφράζει μοναδικά την ιδιαιτερότητα του εδάφους.

Στο στόμα έντονο, με πλούσιο σώμα και χαρακτηριστική λιπαρότητα σε απόλυτη ισορροπία με την κοφτερή οξύτητα του Ασύρτικου. Το ώριμο ροδάκινο είναι εντονότερο στο στόμα αφήνοντας το κίτρο σε δεύτερη μοίρα ενώ η εντυπωσιακή αίσθηση αλμύρας αφήνει το στίγμα της σε κάθε γουλιά. Η επίγευση είναι εντυπωσιακά μεγάλης διάρκειας και έντασης αφήνοντας φρουτένιο τελείωμα στο στόμα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Lime, ξύσμα λεμονιού, ώριμο γκρέιπφρουτ, χαμομήλι, μαρμελάδα βερίκοκο, τσακμακόπετρα, μέλι, ξηροί καρποί, φρυγανιά.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2014 - ATHINA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}