Όταν στην Ελλάδα λέμε τη λέξη terroir στο μυαλό έρχεται αυτόματα η Σαντορίνη! Η Αθηνά Τσώλη, με πολλά χρόνια εμπειρίας στους καλύτερους αμπελώνες του κόσμου και σε κάποια από τα γνωστότερα οινοποιεία, πιστεύει ακράδαντα πως το πρώτο βήμα για κάθε οινοποιό είναι να αποδεχτεί τις ιδιαιτερότητες τόσο της ποικιλίας όσο και του terroir πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση.
Αυτό ακριβώς κάνει επιλέγοντας 3 συγκεκριμένα αμπελοτόπια, στα καλύτερα σημεία του νησιού και επιτρέποντας στο Ασύρτικο να εκφράσει τον πληθωρικό χαρακτήρα του. Η πολύ προσεκτική διαλογή του φρούτου είναι πολύ σημαντική για την Αθηνά και δικαίως, αφού αποτελεί τη βάση για κάθε μεγάλο κρασί. Μετά τη ζύμωση, ο μούστος παραμένει με τις οινολάσπες περίπου 9 μήνες χαρίζοντας στην Σαντορίνη Athina 2014 φινέτσα, συμπύκνωση και μοναδικά πολύπλοκο χαρακτήρα.
Μια Σαντορίνη που αρχίζει να ωριμάζει αφήνοντας πίσω της τον φρουτώδη χαρακτήρα της και τονίζει την mineral - καπνιστή διάσταση της, που φέρει το αποτύπωμα του μοναδικού εδάφους. Είναι υπέροχο τώρα αλλά θα συνεχίσει να εξελίσσεται όμορφα για τουλάχιστον 5 χρόνια ακόμη.