ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη Cuvée Palatia 2023 - Κτήμα Αργυρού
Κτήμα Αργυρού

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ CUVÉE PALATIA 2023 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€43,70
€38,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

7 Εμβληματικά αμπελοτόπια σε ένα κρασί που θα σε κάνει να νιώσεις...Βασιλιάς ή Βασίλισσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η νέα Σαντορίνη από το Κτήμα Αργυρού ακούει στο όνομα Σαντορίνη Cuvée Palatia και ειλικρινά της πάει γάντι αφού με κάθε της γουλιά νιώθεις σαν βασιλιάς ή βασίλισσα. Το Κτήμα Αργυρού δεν μας έχει συνηθίσει σε τίποτα λιγότερο από την τελειότητα και η Σαντορίνη Cuvée Palatia από το Κτήμα Αργυρού είναι ακριβώς αυτό: τέλεια! Τέλεια από άποψη έκφρασης του μοναδικού terroir της Σαντορίνης, τέλεια από άποψη ποιότητας και φυσικά τέλεια από άποψη value for money.

Το Κτήμα Αργυρού είναι ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία του νησιού μιας και ιδρύθηκε το 1903. Αυτή τη στιγμή, στο τιμόνι βρίσκεται ο Ματθαίος Αργυρός, η τέταρτη γενιά του οινοποιείου. To οινοποιείο έχει συνολικά 120 στρέμματα αμπέλια στο νησί, σε διαφορετικά σημεία και χωριά. Για το Σαντορίνη Cuvée Palatia από το Κτήμα Αργυρού “παντρεύονται” 7 εμβληματικά αμπελοτόπια: Λούρος, Καβαλιέρος, Φτέλος, Βασσαλιά, Άγιος Ιωάννης, Κάστανα και Καμαράδες.

Κάθε ένα συμπληρώνει και κάτι διαφορετικό στο κρασί, συνθέτοντας ένα απίθανο οινικό μωσαϊκό που φέρει ανεξίτηλο το αποτύπωμα τόσο του Ασύρτικου όσο και του ηφαιστειογενούς terroir του νησιού. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει εκεί με τις λεπτές οινολάσπες του για αρκετούς μήνες.

Η Σαντορίνη Cuvée Palatia θα γίνει σίγουρα η επόμενη αγαπημένη σου Σαντορίνη!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η μύτη εκφραστική, γεμάτη από λεμόνια, κίτρα, γκρέιπφρουτ, άνθη λεμονιάς, προζύμη, βρεγμένη πέτρα και τσακμάκι. Λευκόσαρκοι γιαρμάδες, άνθη ακακίας και νύξεις θαλασσινής αύρας συμπληρώνουν το σύνολο.

Στο στόμα, έχει εντυπωσιακή συμπύκνωση, πλούσιο σώμα, κοφτερή οξύτητα και κρεμώδη υφή. Ζουμερά και ώριμα εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες αγιοκλήματος, βρεγμένης πέτρας, ζύμης και θαλασσινής αλμύρας. Επίμονη mineral και λεμονάτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Σαντορίνη, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, άνθη λεμονιάς, προζύμι, βρεγμένη πέτρα, τσακμάκι, λευκόσαρκοι γιαρμάδες, άνθη ακακίας
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ CUVÉE PALATIA 2023 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή κρεατικά παραδοσιακά μαγειρεμένα όπως κατσικάκι στο φούρνο.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}