ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Θαλασσίτης Oak Fermented 2017 - Γαία Οινοποιητική
Γαία Οινοποιητική

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ OAK FERMENTED 2017 - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Εντυπωσιακά πολύπλοκο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Θαλασσίτης Oak Fermented της Γαίας αποτελεί μια από τις κλασσικές και διαχρονικές Σαντορίνες εκεί έξω. To πέρασμα από βαρέλι ενισχύει τα καπνιστά και πληθωρικά αρώματα του Ασύρτικου και για αυτό τον λατρεύουν όλοι οι οινόφιλοι απανταχού.

Το οινοποιείο της Γαίας είναι ένα κουκλίστικο οινοποιείο στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης. Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος δημιουργεί εκεί κρασιά με βάση τις τοπικές ποικιλίες και έντονο το στοιχείο του Σαντορινιού terroir. Το ηφαιστιογενές, άγονο έδαφος, ο ξηρός θαλασσινός αέρας και τα μεγάλης ηλικίας αυτόριζα αμπέλια δίνουν κρασιά υψηλής συμπύκνωσης και απαράμιλλης κομψότητας. Ένα από αυτά είναι και ο Θαλασσίτης Oak Fermented της Γαίας. Ο Θαλασσίτης Oak Fermented αποτελείται από 100% Ασύρτικο από αμπέλια στην Επισκοπή, τον Πύργο και το Ακρωτήρι. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια για 4-5 μήνες, μαζί με τις λεπτές οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι εκφραστικό, με κοφτερή οξύτητα και εντυπωσιακή πολυπλοκότητα.

Απόλαυσε τον Θαλασσίτη Oak Fermented της Γαίας παρέα με έντονα πιάτα θαλασσινών.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, πορτοκαλιού, καπνού, μπαρουτιού, βανίλιας, μελιού, βρεγμένης πέτρας και ζύμης.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και υψηλή οξύτητα. Ώριμα εσπεριδοειδή, ροδάκινο, κερήθρα, φρυγανιά, βανίλια, καπνός, βρεγμένη πέτρα και ορυκτότητα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, πορτοκάλι, καπνός, μπαρούτι, βανίλια, μέλι, βρεγμένη πέτρα, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4-5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ OAK FERMENTED 2017 - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, μπακαλιάρος φρικασέ, καλαμάρι γεμιστό με τυρί, ντομάτα και μπέικον στη σχάρα

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}