Η Σαντορίνη 2023 του Οινοποιείου Βασάλτης μόλις έφτασε και μας αρέσει πολύ. Ο mineral χαρακτήρας της μπλέκεται με πυκνό φρούτο και ελαφρώς ανθικά στοιχεία που την κάνουν άκρως γοητευτική.
Πες τους παράτολμους, πες τους οραματιστές, τρεις νέοι άνθρωποι, ο Γιάννης Βαλαμπούς, ο Ηλίας Ρουσσάκης και ο Γιάννης Παπαοικονόμου, τόλμησαν μέσα στην Ελλάδα της κρίσης να επενδύσουν χρήμα και αμέτρητη προσωπική προσπάθεια σε ένα νησί του οποίου ο αμπελώνας συρρικνώνεται συνεχώς για χάρη της τουριστικής ανάπτυξης.
Ένα από τα πιο νέα οινοποιεία της Σαντορίνης επιστρέφει με ένα Ασύρτικο που ήδη έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα καλύτερα του νησιού και έχει κατακτήσει τον πλανήτη. Με όνομα εμπνευσμένο από το μαύρο ηφαιστειογενές πέτρωμα που σχηματίστηκε από την ψύξη της βασαλτικής λάβας που σκέπασε το νησί της Σαντορίνης μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου σχεδόν πριν από 4.000 χρόνια, το οινοποιείο Βασάλτης είναι πια έτοιμο να παράξει μεγάλα κρασιά και να φιλοξενήσει τους αμέτρητους επισκέπτες του νησιού.
Η Σαντορίνη 2023 του Οινοποιείου Βασάλτης δίνει στο νησί και στο Ασύρτικο, τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 150 – 200 κιλά / στρέμμα εξασφαλίζει την συμπύκνωση του καρπού. Η παραμονή με τις οινολάσπες για 6 μήνες, με τακτικό batonnage, χάρισε όγκο και πολυπλοκότητα, κάνοντάς τη μια εξαιρετικά απολαυστική Σαντορίνη τόσο τώρα όσο και σε 5 χρόνια από τώρα. Πλούσιο και πληθωρικό, ενσωματώνει άψογα όλο τον ορυκτό χαρακτήρα του νησιού διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα.
Πιες τη τώρα ή περίμενε 5 χρόνια. Η απόφαση είναι καθαρά δική σου.