ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη 2023 - Οινοποιείο Βασάλτης (Vassaltis)
Vassaltis Vineyards

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΑΛΤΗΣ (VASSALTIS)

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€35,50
€31,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η μικρή μεγάλη Σαντορίνη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Σαντορίνη 2023 του Οινοποιείου Βασάλτης μόλις έφτασε και μας αρέσει πολύ. Ο mineral χαρακτήρας της μπλέκεται με πυκνό φρούτο και ελαφρώς ανθικά στοιχεία που την κάνουν άκρως γοητευτική.

Πες τους παράτολμους, πες τους οραματιστές, τρεις νέοι άνθρωποι, ο Γιάννης Βαλαμπούς, ο Ηλίας Ρουσσάκης και ο Γιάννης Παπαοικονόμου, τόλμησαν μέσα στην Ελλάδα της κρίσης να επενδύσουν χρήμα και αμέτρητη προσωπική προσπάθεια σε ένα νησί του οποίου ο αμπελώνας συρρικνώνεται συνεχώς για χάρη της τουριστικής ανάπτυξης.

Ένα από τα πιο νέα οινοποιεία της Σαντορίνης επιστρέφει με ένα Ασύρτικο που ήδη έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα καλύτερα του νησιού και έχει κατακτήσει τον πλανήτη. Με όνομα εμπνευσμένο από το μαύρο ηφαιστειογενές πέτρωμα που σχηματίστηκε από την ψύξη της βασαλτικής λάβας που σκέπασε το νησί της Σαντορίνης μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου σχεδόν πριν από 4.000 χρόνια, το οινοποιείο Βασάλτης είναι πια έτοιμο να παράξει μεγάλα κρασιά και να φιλοξενήσει τους αμέτρητους επισκέπτες του νησιού.

Η Σαντορίνη 2023 του Οινοποιείου Βασάλτης δίνει στο νησί και στο Ασύρτικο, τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 150 – 200 κιλά / στρέμμα εξασφαλίζει την συμπύκνωση του καρπού. Η παραμονή με τις οινολάσπες για 6 μήνες, με τακτικό batonnage, χάρισε όγκο και πολυπλοκότητα, κάνοντάς τη μια εξαιρετικά απολαυστική Σαντορίνη τόσο τώρα όσο και σε 5 χρόνια από τώρα. Πλούσιο και πληθωρικό, ενσωματώνει άψογα όλο τον ορυκτό χαρακτήρα του νησιού διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα.

Πιες τη τώρα ή περίμενε 5 χρόνια. Η απόφαση είναι καθαρά δική σου.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

H Σαντορίνη του Οινοποιείου Βασάλτης έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη έντονα αρώματα άγουρων κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών σε φόντο διάχυτης ορυκτότητας. Ροδάκινο, κίτρο, αχλάδι, αγιόκλημα και γκρέιπφρουτ συνοδεύονται από ξεκάθαρα αρώματα βρεγμένης πέτρας και τσακμακόπετρας.

Στο στόμα είναι πλούσιο, κρεμμώδες, με ένταση που αφυπνίζει τον ουρανίσκο. Η χαρακτηριστικά τονισμένη οξύτητα χαρίζει νεύρο ενώ η ελαφρά μελένια αίσθηση γλυκαίνει τα εσπεριδοειδή στο στόμα, συνοδεύοντας το αλμυρό, μακράς διάρκειας τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,8 %
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Ροδάκινο, κίτρο, αχλάδι, γκρέιπφρουτ, βρεγμένη πέτρα, τσακμακόπετρα.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΑΛΤΗΣ (VASSALTIS)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στη σχάρα ή πιάτα θαλασσινών.

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}