ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Επιλογές Κωνσταντίνου Sauvignon Blanc 2023 - Αμπελώνες Αντωνόπουλου
Αμπελώνες Αντωνόπουλου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ SAUVIGNON BLANC 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Ελλάδα / Αχαΐα
€23,50
€20,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια κορυφαία συνάντηση των δυο κόσμων!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ποιος γνωρίζει καλύτερα τους αμπελώνες ενός κτήματος, πέρα από εκείνον που τους φύτεψε με τα ίδια του τα χέρια; Όταν δε ο ίδιος κάνει και την επιλογή μερικών από αυτά για να οινοποιηθούν ξεχωριστά, γεννιέται η συλλογή «Επιλογές Κωνσταντίνου» από τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου και ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις!
 
Η συλλογή «Επιλογές Κωνσταντίνου» , εκφράζει το όραμα του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, να τονίσει το τεράστιο δυναμικό του terroir της ημιορεινής Αχαΐας. Εκείνο που συνεχίζεται αμετάβλητο από το 1983 μέχρι και σήμερα. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο έως 950 μέτρων, ενώ οι αμπελώνες επωφελούνται από την πλεονεκτική θέση με τα όρη Παναχαϊκό, Χελμό και Ερύμανθο να τους περιβάλουν. Το Sauvignon Blanc προέρχεται από αμπελώνες στα 940 μέτρα, ενώ η πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση, έχει καταλήξει σε ένα ιδιαίτερα συμπυκνωμένο αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα. Η τραγανή οξύτητα μαρτυρά τον ορεινό όγκο που περιβάλει τον αμπελώνα, ενώ ο συνδυασμός αρωμάτων Νέου Κόσμου και στόματος Παλαιού Κόσμου είναι σχεδόν προκλητικός.
 
Το Sauvignon Blanc από τις Επιλογές Κωνσταντίνου των Αμπελώνων Αντωνόπουλου, είναι αδύνατον να μην το δοκιμάσεις. Απλά βιάσου!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι διαυγές απαλό λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες. Έχει πλούσια αρωματική ένταση με τα γκρέιπφρουτ, βερίκοκο, lychee, ροδάκινο, mango και πεπόνι, να πλαισιώνονται με νότες βασιλικού.
 
Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα με τραγανή οξύτητα και πλούσια λιπαρότητα, που δημιουργεί ισορροπία. Άγουρο ροδάκινο, αχλάδι, mango και φρέσκος ανανάς, καταλήγουν σε μια μακρά και φρουτώδη επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 11.5%
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα γκρέιπφρουτ, βερίκοκο, lychee, ροδάκινο, mango, πεπόνι, βασιλικός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ SAUVIGNON BLANC 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με  σκληρά και παλαιωμένα τυριά, με ψαρικά και θαλασσινά σχάρας, τάρτα με κατσικίσιο τυρί, όστρακα

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}