Τι θα έλεγες για ένα έξτρα αρωματικό ελληνικό Sauvignon Blanc που «πνίγεται» στο εξωτικό φρούτο; Το Sauvignon Blanc Αποστολίδη μας άρεσε για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι το έξτρα αρωματικό του προφίλ, γι’αυτό βγάλε το κατσικίσιο τυρί από το ψυγείο! Κι επειδή «nothing comes from nothing» όπως λέει και το τραγούδι, αυτό το Sauvignon Blanc έχει βάσεις και μάλιστα γερές…
Το Κτημα Αποστολίδη φύτεψε το πρώτο του αμπέλι στο Διαλεκτό της Καβάλας και ενώ εκδήλωσε την αγάπη του για το κρασί το 1958 ερασιτεχνικά, έκανε το επίσημο ντεμπούτο αργότερα. Σήμερα λειτουργεί υπό την τρίτη γενιά οινοποιών με την Βασιλική και τον Ευθύμιο Αποστολιδη. Τα δύο παιδιά πιστεύουν στην έκφραση της διαφορετικότητας, της φύσης και γι’αυτό έχουν χωρίσει τις εκτάσεις των αμπελώνων τους, ανάλογα με το έδαφος και το μικροκλίμα. Μέσα σε όλα έχουν υιοθετήσει και τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας!
Το Sauvignon Blanc Αποστολίδη προέρχεται από τον αμπελώνα Παλαιοχώρι, που είναι ο υψηλότερος σε σχέση με τους άλλους του κτήματος. Εκεί κυριαρχεί το κόκκινοχωμα, Terra Rossa όπως το λέμε, που δίνει έναν δικό του χαρακτήρα στο κρασί. Το Sauvignon Blanc Αποστολίδη έλαβε αμέτρητη φροντίδα στο αμπέλι, μαζεύτηκε προσεκτικά και μετά τη ζύμωση, παρέμεινε με τις οινολάσπες του για 4 μήνες.
Σου προτείνουμε από τώρα 6αδα!