ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαββατιανό Vientzi Single Vineyard 2020 - Οινοποιείο Παπαγιαννάκος
Οινοποιείο Παπαγιαννάκος

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ VIENTZI SINGLE VINEYARD 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κρασί που αναδεικνύει όλες τις δυνατότητες της ποικιλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Σαββατιανό Vientzi Single Vineyard από το Οινοποιείο Παπαγιαννάκος είναι ένα κρασί που δείχνει τις δυνατότητες της ποικιλίας, με σωστή μεταχείριση τόσο στο αμπέλι, όσο και στο οινοποιείο. Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος το γνωρίζει καλά αυτό και γι’ αυτό ήταν από τους πρώτους οινοποιούς που επένδυσε στην ανάδειξη του Σαββατιανού.

Το βιοκλιματικό οινοποιείο του Βασίλη Παπαγιαννάκου στη θέση Καλογέρι στο Μαρκόπουλο Αττικής, είναι ένα κόσμημα του Αττικού αμπελώνα και αν δεν το έχεις επισκεφτεί σου προτείνουμε να το κάνεις αμέσως μόλις μπορέσεις. Η ιστορία της οικογένειας Παπαγιαννάκου με το κρασί ξεκίνησε το 1919, όταν ο παππούς Παπαγιαννάκος έβαλε το πρώτο του κρασί στο βαρέλι. Σήμερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας συνεχίζει το όραμα του και κάνει κρασιά με μεράκι και συναίσθημα.

Το Σαββατιανό Vientzi Single Vineyard από το Οινοποιείο Παπαγιαννάκος είναι ένα από αυτά. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια ηλικίας 60 ετών, από ένα αμπελοτόπι με ασβεστολιθικό έδαφος, που δεν ποτίζεται. H προσεκτική οινοποίηση, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με ελεγχόμενες θερμοκρασίες δίνει ένα κρασί με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα και φρεσκάδα.

Απλά δε γίνεται να μην το αγαπήσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To Single Vineyard Vientzi Σαββατιανό από το Οινοποιείο Παπαγιαννάκος έχει βαθύ χρυσαφί χρώμα και έντονα αρώματα ροδάκινου, λεμονιού, κίτρου, ανανά, αχλαδιού και λευκών λουλουδιών.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Ζουμερά τροπικά φρούτα όπως ανανάς, lime και άγουρο mango μπλέκονται με εσπεριδοειδή, ροδάκινα και αγιόκλημα, σε ένα φόντο ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Ροδάκινο, λεμόνι, κίτρο, ανανάς, αχλάδι, λευκά λουλούδια, lime, άγουρο mango, αγιόκλημα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ VIENTZI SINGLE VINEYARD 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με πορτοκάλι, συναγρίδα στα κάρβουνα, γαρίδες στα κάρβουνα με αρωματικό λαδολέμονο, καλαμάρι γεμιστό με πέστο και φέτα στα κάρβουνα.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}