ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σκυτάλη 2022 - Οινοποιείο Χατζηδάκη
Οινοποιείο Χατζηδάκη

ΣΚΥΤΑΛΗ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αλληγορία και Μοναδικότητα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Σκυτάλη από το οινοποιείο Χατζηδάκη, είναι ένα κρασί με αλληγορικό όνομα, που μας συγκινεί το ίδιο, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για τη ιστορία πίσω από αυτό. Το θαυματουργό terroir της Σαντορίνης και το αστείρευτο ταλέντο που κληροδοτήθηκε στην επόμενη γενιά, έκλεισαν σε ένα μπουκάλι, ένα πολύπλοκο κρασί με τεράστιο ειδικό βάρος.

Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης ήταν μια τεράστια οινική ιδιοφυία, που άγγιξε τους οινοποιούς του νησιού τόσο στην ψυχή όσο και στην τέχνη του κρασιού όσο κανείς άλλος. Όσοι είχαν την τύχη να δουλέψουν κοντά του (ή μάλλον καλύτερα να συμπορευτούν στο δρόμο του αμπελιού) μυήθηκαν με την καλλιτεχνική του προσέγγιση γύρω από την οινοποίηση. Το ταλέντο του άλλαξε τη λογική της πιο σημαντικής ζώνης της Ελλάδας και την τοποθέτησε σε εντελώς διαφορετικό σκαλί του βάθρου, από εκείνο που βρισκόταν τότε.

Ένα τμήμα του κρασιού, που προοριζόταν για μια απλή Σαντορίνη, έμεινε λίγο παραπάνω σε επαφή με τις οινολάσπες από ότι προοριζόταν, λόγω της απώλειας του Χαρίδημου, με το αποτέλεσμα όμως τελικά, να αποτυπώσει την ακριβή εικόνα που είχε ο ίδιος για αυτή, έντονη, πλούσια και μοναδικά ορυκτή. Η δημιουργία του σηματοδότησε μια νέα εποχή για το οινοποιείο και την παράδοση της σκυτάλης στη νέα γενιά, για να συνεχίσει το έργο του και να εμφιαλώνει από τότε αυτό το κρασί με τον ίδιο τρόπο. Η παραμονή του για 12 μήνες με τις οινολάσπες και άλλους 12 στη φιάλη, έχει εκμεταλλευτεί κατά 100% το terroir των πιο ξεχωριστών αμπελώνων του νησιού, στον Πύργο και το Μεγαλοχώρι και έχει δώσει ένα αποτέλεσμα διαμάντι, που προορίζεται για μακρά παλαίωση και απόλαυση.

Αν κάποια ελληνικά κρασιά μπορούν και μας κάνουν πραγματικά πολύ περήφανους, αυτό είναι σίγουρα ένα από αυτά!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι χρυσαφένιο. Πολύπλοκο στη μύτη με γεμάτα αρώματα από έλαιο λεμονιού, lime, σάρκα περγαμόντου, ροδάκινο, αποξηραμένο βερίκοκο, άνθη νεραντζιάς και αγιόκλιμα. Οι νότες μπριος, βρεγμένης πέτρας και μεταλλικότητας ενισχύουν ακόμα περισσότερο την πολυπλοκότητά του.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα και μια έντονη οξύτητα σε απόλυτη αρμονία με μια αίσθηση γλυκύτητας. Ώριμο λευκόσαρκο ροδάκινο, γλυκό λεμονανθού, κίτρινο γκρέιπφρουτ, μπριος, μέλι, κερήθρα και νότες τσακπμακόπετρας, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Lime, περγαμόντο, ροδάκινο, βερίκοκο, άνθος νεραντζιάς, αγιόκλιμα, μπριος, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΚΥΤΑΛΗ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με λιπαρό ψητό σολομό, λεμονάτο κατσικάκι στο φούρνο, παπαρδέλες με αυγοτάραχο.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}