Μπορούσες ποτέ να φανταστείς πως τα βαρελάτα και κρεμώδη Chardonnay της Βουργουνδίας θα αποκτούσαν κάποτε έναν ισχυρό ανταγωνιστή; Με μεγάλη ευκολία και με το χέρι στην καρδιά, σου λέμε ναι! Ας υποδεχτούμε το The Smuggler’s Boot Chardonnay, το πιο νόστιμο, κρεμώδες και βουτυράτο Chardonnay, με διαβατήριο από το νοτιότερο άκρο της Αφρικής!
Ο Άγγλος σεφ Richard Kershaw, εγκατέλειψε την καριέρα του, όταν η γνώση για το κρασί τον ρούφηξε ολοκληρωτικά! Δούλεψε στις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου και το 1999 εγκαταστάθηκε στο Έλγιν του Cape Town, για να αφοσιωθεί στο κρασί με κάθε δυνατό τρόπο! Το 2011 κέρδισε τον τίτλο του Master of Wine και έγινε από τους λίγους Masters of Wine που φτιάχνουν ενεργά κρασί, ενώ πλέον είναι και περιζήτητος κριτής κρασιού σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Κατάφερε να κάνει τους καλύτερους συνδυασμούς καλλιέργειας κλώνων, περιόδου τρύγου, σύστασης εδάφους και επιλογής βαρελιού, με αποτέλεσμα τα κρασιά του να τοποθετηθούν επάξια δίπλα στους κολοσσούς των αντίστοιχων ευρωπαϊκών! Με το Smuggler’s Boot, αποτίνει φόρο τιμής στους Νοτιοαφρικάνους οινοποιούς που έκρυψαν τους πρώτους κλώνους αμπέλου στις μπότες λαθρεμπορίου τους και κατάφεραν τελικά να το εισάγουν στη χώρα!
Η κοιλάδα του Έλγιν, είναι η πιο δροσερή περιοχή της Ν.Αφρικής και το Chardonnay ωριμάζει στις ιδανικότερες συνθήκες. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και το 50% του κρασιού ζυμώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (20% νέα) , ενώ το υπόλοιπο 50% σε πλαστικές δεξαμενές σχήματος αυγού, που χαρίζουν στο κρασί πλούσιο σώμα και κομψή αρωματική ένταση. Η ζύμωση γίνεται με φυσικές ζύμες και η εμφιάλωση με ένα ελαφρύ φιλτράρισμα. Η αριστοκρατικά κρεμώδης υφή του οφείλεται στην 8μηνη παραμονή του με τις οινολάσπες σε δρύινα βαρέλια και το συχνό μπατονάζ!
Μιλάμε για ένα εκπληκτικό και σύνθετο, παγκόσμιας κλάσης Chardonnay Νέου Κόσμου, που δεν πρέπει να χάσεις!