ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Στροφιλιά Classy Λευκό 2023 - Στροφιλιά
Στροφιλιά

ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ CLASSY ΛΕΥΚΟ 2023 - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

  Αττική
€8,10
€7,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Θα γίνει αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη καθημερινή σου απόλαυση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι ίσως από τα πιο διαχρονικά brand στην ιστορία του ελληνικού κρασιού και σου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από άλλη εποχή! Θα έχεις σίγουρα στο μυαλό σου μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιάλες κρασιού, με το χειροκίνητο πιεστήριο και την αρίθμηση να κοσμεί την ετικέτα της! Η Στροφιλιά μας συνδέει γλυκά με το παρελθόν και έχει κάνει μια εκθαμβωτική Classy επιστροφή!

Είναι ένα από τα πιο ιστορικά οινοποιεία της χώρας. Η πορεία της ξεκίνησε το 1980 από το κοινό όραμα δυο φίλων, ηλεκτρολόγων μηχανικών τότε, του Γιάννη Μαλτέζου και του Αχιλλέα Λαμψίδη. Μια κουβέντα τους για τα επόμενά τους βήματα, έφερε στην επιφάνεια τη βαθιά επιθυμία τους να ασχοληθούν με το κρασί, αλλά όχι για λόγους βιοποριστικούς. Έτσι και εντελώς ερασιτεχνικά, 2 χρόνια αργότερα φτιάχνουν τα πρώτα τους κρασιά στο πατητήρι της οικογένειας Μαλτέζου. Η στροφιλιά που υπήρχε εκεί βάφτισε και το μετέπειτα οινοποιείο τους, που κατασκευάστηκε στη θέση Πατητήρια Αναβύσσου, με την προσθήκη του τρίτου συνεργάτη Βασίλη Βλάχου. Από το 2020 στην ομάδα υπάρχει πλέον και ο οινολόγος Γιάννης Λίγκας. Πολλά μπορεί να άλλαξαν από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, αλλά η Στροφιλιά διανύει πλέον την νέα και πολλά υποσχόμενη εποχή της και αυτό το επιβεβαιώνει ο αδιάκοπος καταιγισμός διεθνών διακρίσεων!

Η Στροφιλιά Classy Λευκό, είναι ένα χαρμάνι λευκών ποικιλιών. Μαλαγουζιά και Sauvignon Blanc από τη Στυμφαλία σε υψόμετρο 800 μέτρα και Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία, οινοποιούνται χωριστά. Το κρασί είναι classy όνομα και πράγμα, διότι μετά από την προζυμωτική κρυοεκχύλιση λίγων ωρών για την ενίσχυση των αρωμάτων, χρησιμοποιείται μόνο ο πρόρωγος από τις ελαφριές πιέσεις των σταφυλιών. Δηλαδή, το πιο ποιοτικό μέρος του χυμού! Στη συνέχεια οι ποικιλίες ζυμώθηκαν σε θερμοκρασία 16°- 18° C για 15 ημέρες και έτσι ο αρωματικός χαρακτήρας του κρασιού ενισχύθηκε ακόμα πιο πολύ.

Είναι η περίπτωση κρασιού που την κατανάλωσή του θα τη μετράς με τον αριθμό φιαλών, επομένως μη μείνεις μόνο στη μια…

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει ζωηρό κίτρινο χρώμα με πράσινες lime ανταύγειες. Πολύ έντονο αρωματικό προφίλ λεμονιού, lime, κίτρου, κίτρινου γκρέιπφρουτ και λευκόσαρκου ροδάκινου, πλαισιώνονται από νότες φρεσκοκομμένου ανανά και passion fruit, συνθέτοντας ένα πολύ φρέσκο αποτέλεσμα.

Τα αρώματα της μύτης είναι ευδιάκριτα και στο στόμα. Τα εσπεριδοειδή λεμόνι και lime κυριαρχούν, ενώ η οξύτητα προσθέτει έντονα δροσερή αίσθηση. Τα αρώματα έχουν διάρκεια, ενώ αφήνει μια απαλή βοτανική επίγευση, πράσινου τσαγιού και λεμονόχορτου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ανάβυσσος, Αττική
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc, Μοσχοφίλερο
Αρώματα Λεμόνι, lime, κίτρο, κίτρινο γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, ανανάς, passion fruit
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ CLASSY ΛΕΥΚΟ 2023 - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με τηγανητούς ψαρομεζέδες, σαγανάκι τυριών, λαδερά γεμιστά και ποικιλίες κίτρινων τυριών.

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}