ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Tatomer Vandenberg Riesling 2020 - Tatomer Wines
Tatomer Wines

TATOMER VANDENBERG RIESLING 2020 - TATOMER WINES

  Αμερική / California
€37,60
€32,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

93pts από το Wine Enthusiast. Έτσι είναι τα Καλιφορνέζικα Riesling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μιλάμε για το Tatomer Vandenberg Riesling, ένα κρασί σκέτη έκπληξη. Ποιος να το περίμενε ότι η California θα είναι η πατρίδα αυτού του πραγματικά πολύ εντυπωσιακού λευκού κρασιού, που μάλιστα είναι και Riesling. Είναι φίνο, έντονα αρωματικό και με τραγανή οξύτητα, έχει πάρει ήδη 93pts από το Wine Enthusiast και εμείς βρήκαμε ακόμα ένα λόγο να διασχίσουμε τον Ατλαντικό, έστω και νοητά!

Ο Tatomer πέρασε μερικούς τρύγους στο Wachau της Αυστρίας και μάλιστα δίπλα στο μεγάλο σχολείο Weingut Knoll. Μοιραία λοιπόν πήρε το βάπτισμα του πυρός για τη δημιουργία υποδειγματικών Riesling. Η επιστροφή του στην California σηματοδότησε μια νέα εποχή στη σχέση Riesling-California και η επιλογή του να φτιάξει ξηρά Riesling στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα  αμπελοτόπια βρίσκονται στις παράκτιες περιοχές της Santa Barbara και εκεί το δροσερό θαλασσινό αεράκι είναι βάλσαμο στη διατήρηση μιας σταθερά χαμηλής θερμοκρασίας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Για το Vandenberg Riesling, χρησιμοποιήθηκαν σταφύλια από αμπέλια μεγάλης ηλικίας, αλλά η πλειοψηφία είναι από τον υποδειγματικό αμπελώνα για Riesling, Kick-on Ranch. Σε αυτόν γίνεται φυσική απορροή νερών από την οροσειρά Mayacama, και η αποστράγγιση οδηγεί σε ελάχιστη παραγωγή πολύ καλής συμπύκνωσης και χαρακτηριστικής ορυκτότητας,. Εδώ ο Tatomer έκανε χρήση μεγάλου ποσοστού σταφυλιών που είχαν υποστεί ευγενή σήψη για να καταλήξει σε ένα πολύ ντελικάτο Riesling, με έκρηξη φρούτου και πολύ τραγανή οξύτητα που θα αποστομώσει κάθε κελυφωτό θαλασσινό μεζεδάκι που θα βρεθεί στο διάβα του.

Το Tatomer Riesling Vandenberg είναι η επιτομή των Καλιφορνέζικων Riesling και πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!

 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ (+)

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό χρυσαφί. Έντονα αρώματα κίτρου, lime, φλούδας λεμονιού, νεραντζιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, βερίκοκου, ώριμου μάνγκο, γλυκό νεράντζι, λεμονανθό και ανανά πλαισιωμένα από κομψές νότες ορυκτότητας.

Στο στόμα είναι μέτριο (+) με τραγανή οξύτητα και πολύ καλή συμπύκνωση. Ώριμο βερίκοκο, ροδάκινο, κονσέρβα ανανά, μάνγκο, μέλι, κερήθρα και βρεγμένη πέτρα συνθέτουν ένα πολύ απολαυστικό και μακράς διάρκειας αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Santa Barbara, Καλιφόρνια
Ποικιλία Riesling
Αρώματα lime, φλούδα λεμονιού, νεράντζι, λευκόσαρκο ροδάκινο, βερίκοκο, μάνγκο, λεμονανθός, ανανάς, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TATOMER VANDENBERG RIESLING 2020 - TATOMER WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με όστρακα, πικάντικα αλλαντικά και τυριά και ελαφρώς πικάντικα πιάτα της Ασιατικής κουζίνας

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}