Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα σπάνιο ελληνικό μονοποικιλιακό που σκαρφαλώνει στα 500 μέτρα των βουνοπλαγιών της Κρήτης, το Θραψαθήρι Αρμι Λυραράκη είναι για σένα. Αρμί ναι, γιατί έτσι αποκαλούν οι κρητικοί την κορφή του βουνού, γιατί εκεί καλλιεργήθηκε αυτό το Θραψαθήρι. Αλλά όταν μιλάς για τον Γιώργο Λυραράκη, μόνο η κορυφή είναι αρκετά ψηλά.
Το Θραψαθήρι Αρμι Λυραράκη οινοποιήθηκε σε δρύινα βαρέλια για να γίνει ακόμη πιο πλούσιο και ωρίμασε εκεί για τρεις μήνες. Ο βουτυράτος του χαρακτήρας σε συνδυασμό με την έκφραση των αρωμάτων της ποικιλίας θα σε κάνουν να το θέλεις ξανά και ξανά.
Αλλά βιάσου γιατί οι φιάλες είναι περιορισμένες.