ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Cuvee Frederic Emile 2017 - Trimbach
F. E. Trimbach

RIESLING CUVEE FREDERIC EMILE 2017 - TRIMBACH

  Γαλλία / Alsace
€109,20
€99,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

94pts Wine Spectator από τον σπουδαιότερο παραγωγό της Αλσατίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στις αρχές του 16ου αιώνα μια οικογένεια με το όνομα Trimbach μεταναστεύει από την Ελβετία στην Αλσατία για να δουλέψει στα φημισμένα ορυχεία αργύρου της Ste-Marie-aux-Mines. Το όνομά τους έμελλε να συνδεθεί άρρηκτα με την αμπελουργική κουλτούρα της περιοχής…

Το 1839 γεννιέται ο Frédéric Emile Trimbach, ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές της Αλσατίας ο οποίος ανέδειξε το οικογενειακό οινοποιείο και το έβαλε στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Το Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile είναι ένας φόρος τιμής στο όνομά του και ένα από τα καλύτερα Riesling που θα δοκιμάσεις ποτέ! Τα σταφύλια προέρχονται αποκλειστικά από τα περιορισμένης παραγωγής Grands Crus αμπελοτεμάχια Geisberg και Osterberg και η μέση ηλικία των αμπελιών είναι 45 χρόνια. Η εδαφική σύσταση της περιοχής (μάργα, ασβεστόλιθος, κοχύλια) και η άριστη ωρίμανση των σταφυλιών που εξασφαλίζεται με το χειρωνακτικό τρύγο δίνουν στο κρασί μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Ένα Riesling δυναμικό και πλούσιο με έντονη μεταλλικότητα και μοιρασμένη οξύτητα.

Το Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile αποτελεί ένα must-have των συλλεκτών κρασιών ανά τον κόσμο, καθώς μπορεί να ωριμάσει και να εξελιχθεί για τα επόμενα 20 χρόνια! Η σοδειά του 2017 πήρε και 94pts από Wine Spectator 2024!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ (+)

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη είναι σύνθετο, με αρώματα πυρηνόκαρπων και νότες βοτανικότητας και ξηρών καρπών.

Στο στόμα διακρίνεται για το πλούσιο, γεμάτο σώμα του και τη μακριά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Αλσατία, Γαλλία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Λεμόνι, lime, άγουρο ροδάκινο, άνθη λεμονιάς, μυρωδικά, ξηροί καρποί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 10-20 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING CUVEE FREDERIC EMILE 2017 - TRIMBACH

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Αν το ανοίξεις και θέλεις πραγματικά να το ευχαριστηθείς, βάλε λίγο χαβιάρι δίπλα του ή μια γλώσσα Meunière.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}