Το λέγαμε πάντα πως το Βιδιανό θα τρέξει 100άρι στην οινοποίηση και θα γίνει το next big thing. Και τελικά ούτε ψέματα λέγαμε, αλλά ούτε ήμασταν και οι μόνοι που το υποστηρίζαμε…Βιδιανό - Warehouse 10 από την πιο πολυτελή «αποθήκη» της Ελλάδας!
Ο Στέλλιος Μπουτάρης ανέλαβε το Κτήμα Κυρ Γιάννη, το δημιούργημα του πατέρα του, συνεχίζοντας τη λαμπρή και ανοδική πορεία του. Ο αμπελώνας του κτήματος είναι πλέον από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και κάθε χρόνο το κτήμα σαρώνει τα βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Οι πειραματισμοί που κάνουν δεν είναι ποτέ τυχαίοι και πάντα αποδίδουν, με αποτέλεσμα τα κρασιά να ψάχνουν το χώρο που θα γίνει το μυστικό σπιτικό τους. Και εγένετο Warehouse 10! Η αποθήκη-κελάρι, στο Γιαννακοχώρι, μέσα στην οποία υπάρχουν ημιτελή και έτοιμα διαμάντια πολλών ετών, ακυκλοφόρητα και μη…
Ένα από αυτά είναι και το Βιδιανό - Warehouse 10, με σταφύλια Βιδιανού εκτός γενέτειράς τους. Ο Στέλλιος, αφού κατέκτησε οινοποιητικά το Αιγαίο, προχώρησε νοτιοανατολικά της Κομοτηνής, εκεί όπου ο Σάκης Κατσαρίδης έδωσε βήμα στην κρητική ποικιλία για να αναδείξει το τεράστιο δυναμικό της. Τα αμμοπηλώδη εδάφη της Μαρώνειας και το ψυχρό κλίμα της περιοχής έδωσαν στο Βιδιανό πλούσια αρώματα από πυρηνόκαρπα, με μια πινελιά κομψής ορυκτότητας. Η ζύμωση σε δεξαμενή διατήρησε τη φρεσκάδα της ποικιλίας και υπογράμμισε την ιδιαίτερη ελαιώδη υφή της.
Έστω μια από τις μόνο 1157 φιάλες αυτού του ξεχωριστού Βιδιανού, θα πρέπει να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε.