ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Vre Μαλαγουζιά 2023 - Κτήμα Χατζηβαρύτη
Κτήμα Χατζηβαρύτη

VRE ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ

  Γουμένισσα
€22,10
€19,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ό,τι πιο φυσικό κυκλοφορεί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Με ετικέτα που θυμίζει καταγάλανα νερά και όνομα συμβολικό (Vre από το γαλλικό vrai που σημαίνει αλήθεια), η Μαλαγουζιά Vre του Κτήματος Χατζηβαρύτη έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις αλλά και την καρδιά σου. Α και ξεχάσαμε να σου πούμε πως αυτή η Μαλαγουζιά είναι ό,τι πιο φυσικό κυκλοφορεί!

Η Χλόη Χατζηβαρύτη επέστρεψε από τη Γαλλία το 2016 και στις αποσκευές της είχε απέραντη αγάπη αλλά και τεχνογνωσία για τα φυσικά κρασιά και τη βιοδυναμική καλλιέργεια. Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης, εμπνευστής και ιδρυτής του οινοποιείου, στήριξε με καμάρι και περηφάνεια το νέο εγχείρημα της κόρης του: κρασιά φυσικά, αφιλτράριστα και ακολλάριστα. Η Μαλαγουζιά στα χέρια της Χλόης απογυμνώθηκε από περιττά στολίδια και έτσι ζύμωσε με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτη δεξαμενή και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστη, χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Εκεί οφείλεται και το όνομα Vre μιας και μιλάμε για «αληθινή» Μαλαγουζιά!

Η ετικέτα έχει εμπνευστεί από έναν μύθο του 19ου αιώνα, το μύθο της Αλήθειας και του Ψέματος. Η Αλήθεια και το Ψέμα πλύθηκαν σε μια λίμνη και όταν βγήκε το Ψέμα, έκλεψε τα ρούχα της αλήθειας και τα φόρεσε. Το Ψέμα κυκλοφορούσε ανάμεσα στους ανθρώπους παριστάνοντας την Αλήθεια ενώ η Αλήθεια αρνήθηκε να ντυθεί με τα ρούχα του Ψέματος και έτσι έμεινε για πάντα στη λίμνη. Κανένας δε μπορούσε να αντικρύσει την γυμνή Αλήθεια. Από την άλλη, αυτή η «γυμνή» Μαλαγουζιά είναι χάρμα οφθαλμών και όχι μόνο!

Εσύ θα αντισταθείς στη γοητεία της Μαλαγουζιάς Vre του Κτήματος Χατζηβαρύτη;

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο, ελαφρώς θολό λεμονί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα καραμελωμένου ανανά, περγαμόντου, ροδάκινου, αχλαδιού, ζάχαρης άχνης, γιαουρτιού, lychee, papaya, ανθών πορτοκαλιάς και λεμονόφυλλων.

Ζουμερό στόμα με μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και βουτυράτη αίσθηση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Καραμελωμένος ανανάς, περγαμόντο, ροδάκινο, αχλάδι, ζάχαρη άχνη, γιαούρτι, lychee, papaya, άνθη πορτοκαλιάς, λεμονόφυλλα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

VRE ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια πράσινη σαλάτα με βερύκοκο και κατσικίσιο τυρί, γαρίδες με κάρυ, προσούτο με πεπόνι ή παϊδάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα με πορτοκάλι.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}