ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ζακυνθινό 2022 - Κτήμα Σκλάβος
Κτήμα Σκλάβος

ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€24,70
€21,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια Κεφαλλονίτικη έκπληξη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ζακυνθινό του Σκλάβου είναι μια ακόμη μικρή έκπληξη φυσικής οινοποίησης και μας αφήνει συνέχεια με ένα ερωτηματικό, Τί άλλο έχει για να ανακαλύψουμε αυτή η ποικιλία;

Ο Σκλάβος μας έχει μάθει σε άριστες φυσικές οινοποιήσεις που αποτυπώνουν αριστουργηματικά το terroir της Κεφαλονιάς. Συνεχώς αναρωτιόμαστε, φταίει ο Βλάδης, φταίει το νησί, ή μήπως οι ποικιλίες που χρησιμοποιεί. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Πολυπλοκότητα, ισορροπία και φίνα αρώματα που σε καθηλώνουν.

Το Ζακυνθινό είναι ακόμα ένα τέτοιο κρασί που δημιουργήθηκε από σταφύλια που βρίσκονται στην περιοχή Ελιός της Νότιας Κεφαλληνίας. Το όνομά του μαρτυρά και την καταγωγή του από τη  Ζάκυνθο, όπου φυτεύτηκε πριν 400 χρόνια από μοναχούς. Η νότια έκθεση και το αργιλοπηλώδες έδαφος καταλήγουν στην άριστη ωρίμανση των σταφυλιών, που ζυμώνουν μέσα σε δρύινες  δεξαμενές και στη συνέχεια ωριμάζουν σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες για 7 μήνες. Το κρασί εμφιαλώνεται χωρίς συντηρητικά και αφιλτράριστο, με πλούσιο σώμα και συναρπαστικά αρώματα πυρηνόκαρπων.

Αν αναρωτιέσαι σε κάθε γουλιά, «τί δοκίμασα μόλις τώρα», ετοιμάσου για ατελείωτες συζητήσεις γευσιγνωσίας τώρα και για τα επόμενα 5 χρόνια.  

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό κεχριμπαρί.  Έντονος αρωματικός χαρακτήρας από ώριμα ροδάκινα, βερίκοκα, ζουμερά φρέσκα νεκταρίνια, λεμόνι, κίτρο, φρεσκοκομμένο ανανά, αμύγδαλο, φουντούκι και διακριτικές νότες οξειδωτικού χαρακτήρα.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και τραγανή ισορροπημένη οξύτητα. Λεμόνι, κίτρινο γκρέιπφρουτ, ζουμερό ροδάκινο και βερίκοκο, γεμίζουν το στόμα, ενώ η διακριτική οξειδωτική του διάσταση δίνουν έναν χαρακτήρα πολυπλοκότητας. Τα αρώματα καβουρδισμένου φουντουκιού δημιουργούν μια πολύ απολαυστική επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14,3%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ζακυνθινό
Αρώματα Ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια, λεμόνι, κίτρο, ανανάς, αμύγδαλο, φουντούκι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 7 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ζυμαρικά με άγρια μανιτάρια και τρούφα, σμυρναίικο γκιούλμπασι, παστουρμαδόπιτα και παλαιωμένα κίτρινα τυριά

 

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}