Το Ζακυνθινό του Σκλάβου είναι μια ακόμη μικρή έκπληξη φυσικής οινοποίησης και μας αφήνει συνέχεια με ένα ερωτηματικό, Τί άλλο έχει για να ανακαλύψουμε αυτή η ποικιλία;
Ο Σκλάβος μας έχει μάθει σε άριστες φυσικές οινοποιήσεις που αποτυπώνουν αριστουργηματικά το terroir της Κεφαλονιάς. Συνεχώς αναρωτιόμαστε, φταίει ο Βλάδης, φταίει το νησί, ή μήπως οι ποικιλίες που χρησιμοποιεί. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Πολυπλοκότητα, ισορροπία και φίνα αρώματα που σε καθηλώνουν.
Το Ζακυνθινό είναι ακόμα ένα τέτοιο κρασί που δημιουργήθηκε από σταφύλια που βρίσκονται στην περιοχή Ελιός της Νότιας Κεφαλληνίας. Το όνομά του μαρτυρά και την καταγωγή του από τη Ζάκυνθο, όπου φυτεύτηκε πριν 400 χρόνια από μοναχούς. Η νότια έκθεση και το αργιλοπηλώδες έδαφος καταλήγουν στην άριστη ωρίμανση των σταφυλιών, που ζυμώνουν μέσα σε δρύινες δεξαμενές και στη συνέχεια ωριμάζουν σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες για 7 μήνες. Το κρασί εμφιαλώνεται χωρίς συντηρητικά και αφιλτράριστο, με πλούσιο σώμα και συναρπαστικά αρώματα πυρηνόκαρπων.
Αν αναρωτιέσαι σε κάθε γουλιά, «τί δοκίμασα μόλις τώρα», ετοιμάσου για ατελείωτες συζητήσεις γευσιγνωσίας τώρα και για τα επόμενα 5 χρόνια.