Αν δεις τα βραβεία που έχει μαζέψει το Δάκρυ του Πεύκου από το Οινοποιείο Κεχρής, πραγματικά θα εντυπωσιαστείς. Τα άπειρα χρυσά μετάλλια και οι υψηλότερες διακρίσεις στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς γεμίζουν σελίδες. Οι λίστες στις οποίες συμμετέχει παγκόσμια, κόβουν την αναπνοή! Και ναι, είναι Ρετσίνα αλλά όχι μια συνηθισμένη Ρετσίνα, αφού απέσπασε 97pts και τον τίτλο Best in Show από το Decanter!
Η βάση είναι το Ασύρτικο, το οποίο καλλιεργείται στη Γουμένισσα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινα βαρέλια διαφορετικών τύπων και προέλευσης. Η σύνθεση των βαρελιών που συμμετέχουν, έχει προκύψει μετά από αρκετά χρόνια πειραματισμών. Εκεί, το Δάκρυ του Πεύκου ωριμάζει για 6 μήνες πάνω στις φίνες οινολάσπες του, αποκτώντας αξιοζήλευτη πολυπλοκότητα και όγκο.
Ο Στέλιος Κεχρής, τρίτης γενιάς οινοποιός, δεν ξέρει καλά καλά και ο ίδιος, γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με το πιο δύσκολο κομμάτι του ελληνικού κρασιού. Δύσκολο, όχι στην παραγωγή, αλλά στην αποδοχή από τον οινικό κόσμο, κυρίως τον ελληνικό. Το στοίχημα ήταν μεγάλο. Πως τα πήγε;
Το Δάκρυ του Πεύκου του Οινοποιείου Κεχρή είναι ένα κρασί που έχει εντυπωσιάσει την υφήλιο. Ένα κρασί που παλαιώνει υπέροχα (έχοντας δοκιμάσει κάθετα έως και το 2005) και αυτό που πρωτοστατεί στον αγώνα αποτίναξης της "ρετσινιάς" του ελληνικού κρασιού γενικότερα.
Εμάς το Δάκρυ του Πεύκου, από το Οινοποιείο Κεχρής, μας κάνει πραγματικά περήφανους!