Μαλαγουζιά από τη Βόρεια Ελλάδα. Και μόνο στο άκουσμα, κάτι φτερουγίζει μέσα σου. Δεν είναι ότι υστερούν σε κάτι αυτές από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αλλά για κάποιο λόγο, αυτές τις Βόρειας έχουν κάτι διαφορετικό.
Προς το παρόν τους ξέρεις κυρίως για το Refosco τους, που έχει κλέψει καρδιές σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Θα τους ήξερες σίγουρα και για τη Μαλαγουζιά τους, αν αυτή δεν προπωλούνταν κάθε χρονιά σε πολύ ψαγμένα εστιατόρια, κυρίως στο εξωτερικό. Το μικρό boutique οινοποιείο στο ομώνυμο χωριό Αδάμ της Θεσσαλονίκης καταπιάνεται με μεράκι και μαεστρία με την πιο αγαπημένη ελληνική ποικιλία που ευνοοείται από το καλό κλίμα, τα δροσερά αεράκια του βουνού και το σχιστολιθικό έδαφος της περιοχής. Σκοπός του Δημήτρη Μαστόργιαννη και του Νίκου Αστεριάδη είναι να διατηρήσουν σε κάθε φιάλη αναλλοίωτα τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας αλλά και τα στοιχεία του τόπου και της κάθε σοδειάς. Με εργαλεία τους τη χαμηλή στρεμματική απόδοση και την άπειρη δουλειά στο αμπέλι, καταφέρνουν να παράγουν κρασιά που ξεχυλίζουν χαρακτήρα και προσωπικότητα.
Η Μαλαγουζιά 2023 των Οίνων Αδάμ είναι μια Μαλαγουζιά από τα Βόρεια, όπως τους αρέσει να λένε. Αυτό σημαίνει πως είναι μια Μαλαγουζιά που έχει περάσει ψυχρούς χειμώνες και σχετικά δροσερά καλοκαίρια, με τονισμένη οξύτητα και βοτανικό χαρακτήρα χωρίς όμως να χάνει την βερικοκένια, τροπική υπόσταση της.
Με άλλα λόγια, ετοιμάσου για μεγάλους έρωτες!