Το Μοσχάτο Σπίνας ήταν μια ακόμη ξεχασμένη ελληνική ποικιλία. Πριν μερικά χρόνια, δυο αδέρφια, ο Μανώλης και ο Κωστής Στραταριδάκης θέλησαν να την αναδείξουν, χαρίζοντάς της τη θέση που της αξίζει. Στο νοτιότερο οινοποιείο της Ευρώπης, της έδωσαν την ευκαιρία που χρειαζόταν. Σήμερα έχει πλέον καθιερωθεί στον Κρητικό αμπελώνα και οι μονοποικιλιακές της οινοποιήσεις έχουν κερδίσει τη θέση τους στην κορυφή των λευκών αρωματικών ελληνικών κρασιών.
Γεωπόνοι και οι δύο, καλλιεργούν τους ιδιόκτητους οικογενειακούς αμπελώνες που απαρτίζονται κυρίως από τα κτηματα της Σιναϊτικής μονής των Αγίων Αποστόλων, στους πρόποδες των Αστερουσίων στο Νομό Ηρακλείου.
Με καταγωγή από την κοινότητα Σπίνας της Επαρχίας Σεληνίου Χανίων το Μοσχάτο Σπίνας, συγγενική ποικιλία του μικρόρωγου μοσχάτου, διαφέρει κυρίως ως προς το πάχος του φλοιού της ρώγας.
Μοναδικά φινετσάτο και αρωματικό, το Μοσχάτο Σπίνας του Οινοποιείου Στραταριδάκη υπόσχεται να εντυπωσιάσει όλη την παρέα με τη φρεσκάδα, το μπρίο και τον απόλυτα καλοκαιρινό του χαρακτήρα!