ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αγκαθωτό 2023 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΑΓΚΑΘΩΤΟ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€22,60
€19,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το απόλυτο γαστρονομικό αριστούργημα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Και εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε δοκιμάσει τα πάντα από ροζέ και παίζαμε το Ξινόμαυρο και την πολύπλευρη προσωπικότητά του στα δάχτυλά, να σου ξεπροβάλλει σαν ποδοβολητού σελήνης ο Στέλιος Μπουτάρης και το Αγκαθωτό από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη! Αυτό το ροζέ, είναι από Ξινόμαυρο, είναι από τη Νάουσα, έχει νεύρο και έντονο χαρακτήρα και έφτασε στα χέρια μας την πιο κατάλληλη περίοδο, διότι μιλάμε για το απόλυτο γαστρονομικό αριστούργημα!
 
Στην περιοχή Γάστρα, που βρίσκεται στη Νάουσα και σε υψόμετρο 220 μέτρα, το παλιό αμπελάκι του κύριου Θωμά Καρανάτσιου, έγινε το νέο εγχείρημα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Βέβαια όταν λέμε νέο, εννοούμε περίπου 12 χρόνων, ενώ η πραγματική του ηλικία είναι 50 έτη! Εκεί το αργιλοπηλώδες έδαφος και οι συνεχείς βροχές, έδωσαν ένα Ξινόμαυρο με όγκο, πλούσια αρωματική ένταση και τσιμπημένη οξύτητα, από όπου και προέκυψε το όνομα του, Αγκαθωτό! Μετά το χειρωνακτικό τρύγο και την εξαγωγή του χυμού από τα καλύτερα σταφύλια, ο χυμός ζύμωσε σε δεξαμενές και σε βαρέλια για 20 μέρες και στη συνέχεια έμεινε για 12 μήνες στο βαρέλι πριν εμφιαλωθεί. Η οινοποίηση αυτή του χάρισε μια πολύπλοκη διάσταση με ένα διακριτικό λιπαρό στοιχείο, νότες αρωμάτων βανίλιας και μια πινελιά από τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας τοματένια αρώματα.    
 
Το Αγκαθωτό από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη μπήκε σε σκουρόχρωμη φιάλη και αυτό μαρτυρά πως μπορείς να το απολαύσεις τώρα με όλα τα κομψά πιάτα κρεατικών και την μεσογειακή κουζίνα, αλλά και σε 5 χρόνια από τώρα, που θα παίρνει ακόμα ένα μετάλλιο στους γευστικούς συνδυασμούς.
 
Και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το διαπιστώσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο σομόν χρώμα. Τα αρώματα δεν κρύβουν την ποικιλία και τα ανθικά στοιχεία από λεβάντα, γαζία και πασχαλιά, πλαισιώνονται από νότες βανίλιας, γλυκάνισου και μαρμελάδας φράουλα. Βατόμουρο, λιαστό ντοματάκι και λευκό τριαντάφυλλο, συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύνολο.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με τσιμπημένη δροσερή οξύτητα και διακριτικές τανίνες. Φράουλα, κράνο, βατόμουρο, λεβάντα, νότες βανίλιας, λιαστή τομάτα και ώριμη μαύρη ελιά, πλαισιωμένα από μια διακριτική λιπαρή αίσθηση, δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο σύνολο με μακρά απολαυστική επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Λεβάντα, πασχαλιά, βανίλια, γλυκάνισος, φράουλα, βατόμουρο, λιαστό ντοματάκι, λευκό τριαντάφυλλο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΓΚΑΘΩΤΟ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ποικιλίες κρεατικών, τραχανώτο με μοσχαρίσια μάγουλα, και όλα τα πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας.

Ραβιόλι με πέστο λιαστής ντομάτας και κοτόπουλο

το πέστο λιαστής ντομάτας

  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 100 γρ. Παρμεζάνα πικάντικη τριμμένη
  • 80 γρ. Κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο

 

Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και κόβουμε το πράσινο μέρος. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

 

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 λεμόνι

 

Παρασκευή

Τεμαχίζουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο μίγμα για τουλάχιστον μια ώρα.

Σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C ψηνουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά περίπου απο κάθε πλευρά έως ότου πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Βράζουμε τα ραβιόλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σερβίρουμε απλώνοντας το πέστο λιαστής ντομάτας πάνω τους και προσθέτοντας φέτες κοτόπουλου στην κορυφή.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food Blogger

Συνδυασμός με κρασί

Το πέστο λιαστής ντομάτας φαντάζει ένα δύσκολο υλικό για να συνδυαστεί με κρασί. Η πολυπλοκότητα και η πικάντικη γεύση του όμως το κάνουν ιδανική παρέα για ένα ξινόμαυρο, ίσως όχι το πλέον παλαιωμένο, αλλά σίγουρα ένα με δομή και ένταση. Εναλλακτικά δοκιμάστε ένα ροζέ με ένταση και σπιρτάδα!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}