Το Altana ροζέ από το οινοποιείο Βαπτιστής στην Τήνο, έχει όση βοτανικότητα και φρουτένια διάσταση χρειάζεται για να μπει δίπλα σε οποιοδήποτε ψαροφαγικό μεζεδάκι μπορείς να σκεφτείς. Η ανακάλυψη νέων ποικιλιών είναι η μεγάλη μας αδυναμία, αλλά εδώ πρόκειται αναμφισβήτητα για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς!
Το 2013 ο Γιάννης Μωραΐτης αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τους οικογενειακούς αμπελώνες του που βρίσκονται στο ορεινό χωριό Στενή στην Τήνο. Μετά από μερικά χρόνια και πολλές πειραματικές ενέργειες, το 2016 έκανε τον πρώτο του τρύγο και εμφιάλωσε το πρώτο του κρασί. Το οινοποιείο καλλιεργεί μόνο ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών και η πολυπλοκότητα του εδάφους σε συνδυασμό με τη βιολογική καλλιέργεια, καταλήγει σε εντυπωσιακά κρασιά.
Το Μαυροθήρικο είναι μια σπάνια ποικιλία που δεν συναντάς συχνά και το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι σε συνθήκες stress (δηλαδή πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας), δίνει μοναδικά αποτελέσματα.
Το Altana Ροζέ είναι ο καλύτερος τρόπος να φανεί η δυναμική αυτής της ποικιλίας, αφού η παραμονή του Μαυροθήρικου στη δεξαμενή διατήρησε τη φρεσκάδα του φρούτου, τον πλούσιο μπαχαρένιο χαρακτήρα του και τα πολύ κομψά αρώματα πράσινου τσαγιού και λευκού πιπεριού. Τσιπούρες στα κάρβουνα, γαρίδες με λαδολέμονο και φιλετάκια σολομού βρήκαν επιτέλους το παρεάκι τους!