ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1 Άρμαθος Merlot Ροζέ 2023 - Κτήμα Λούλη
Κτήμα Λούλη

5 + 1 ΑΡΜΑΘΟΣ MERLOT ΡΟΖΕ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΛΗ

  Ελλάδα / Βοιωτία
€121,20
€91,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
6 Μποτίλιες
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Δεν έχουν μόνο τα ανοιχτόχρωμα ροζέ τη χάρη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και περισσότερα ροζέ από Merlot και όχι άδικα μιας και είναι κομψά, φραουλένια και με τραγανή οξύτητα. Έτσι ακριβώς είναι και το Άρμαθος Merlot Rose Κτήμα Λούλη! Μπορεί να σταθεί δίπλα σε πολλά πιάτα αλλά τα λαδερά του καλοκαιριού θα το λατρέψουν όπως κι εσύ!

O Γιώργος Λούλης καλλιεργεί βιολογικά και με μεράκι τα 25 στρέμματά του στο χωριό Άρμα, έξω από την Τανάγρα. Η μόνη ποικιλία με την οποία ασχολείται είναι το Merlot και το κάνει πολύ καλά. Οι συνεχείς πειραματισμοί τόσο με φυσικές οινοποιήσεις όσο και με διαφορετικές εκδοχές της ποικιλίας, οδήγησαν στη δημιουργία του Άρμαθος Merlot Ροζέ. Η επιλογή των καλύτερων σταφυλιών και η ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία δίνουν ένα κρασί με πλούσιο φρουτώδη χαρακτήρα και αρώματα ζουμερών κόκκινων φρούτων. Η τραγανή οξύτητα του το καθιστούν ροζέ κρασί φαγητού που λατρεύει τα ντοματένια πιάτα και τα καλοκαιρινά λαδερά. Η καλαίσθητη φιάλη του ταιριάζει μοναδικά με το περιεχόμενο!

Απόλαυσε το Άρμαθος Merlot Ροζέ από το Κτήμα Λούλη με μια σαλάτα caprese και θα ενθουσιαστείς!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο σομόν χρώμα και ντελικάτα αρώματα φράουλας, ροδιού, βύσσινου και φραγκοστάφυλου, πλαισιωμένα από νότες ζύμες και καραμέλας γάλακτος. Νόστιμο στόμα με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και ελαφριά λιπαρότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βοιωτία
Ποικιλία Merlot
Αρώματα πετροκέρασο, φράουλα, ροδάκινο, λουΐζα, κορόμηλο, καραμέλα γάλακτος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Γυάλινο
Βιολογικό Όχι

5 + 1 ΑΡΜΑΘΟΣ MERLOT ΡΟΖΕ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή, ριζότο θαλασσινών ή δροσερές σαλάτες με φρούτα.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}