Το δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε. Οπότε παμψηφεί είπαμε, αυτό μένει! Γιατί έχει όλα τα φρουτώδη και απολαυστικά αρώματα των κόκκινων φρούτων, με μια ελαφρώς πικάντικη αίσθηση και μια διακριτική αλμύρα που θα λατρέψεις. Η οξύτητά του, του δίνει επιπλέον φρεσκάδα και σου λέμε πως αν το δοκιμάσεις, το μπουκάλι αυτό θα μείνει, αλλά σίγουρα άδειο από το πρώτο μισάωρο!
Στο Marlborough της Νέας ζηλανδίας, δίπλα στον ποταμό Ōpaoa ο Dave Clouston έχει δημιουργήσει έναν παραμυθένιο χώρο, που βρίσκεται πραγματικά ανάμεσα σε αμπελώνες και εκτάσεις με ελαιόδεντρα. Το καθόλα «μικρό σπίτι στο λιβάδι» έχει χρώμα μαύρο και το όνομα του οινοποιείου δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό. Ο ίδιος είναι φανερά επηρεασμένος από το στυλ κρασιών της Γαλλίας και πιο συγκεκριμένα της Προβηγκίας, που δικαιολογεί τα χρόνια που πέρασε εκεί μελετώντας την κουλτούρα της οινοποίησης. Τη δική της πινελιά και τεχνογνωσία βάζει και η οινοποιός Sanna Stander και το αποτέλεσμα είναι φρέσκα, έντονα αρωματικά και ασυναγώνιστα αναζωογονητικά κρασιά!
Τα σταφύλια προέρχονται από Central Otago και το Hawke's Bay, ενώ η καλλιέργεια γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην βιοποικιλότητα κα είναι μέλη του Sustainable Winegrowers New Zealand.
Το Black Cottage Rose φτιάχτηκε από σταφύλια Pinot Noir και ένα μικρό ποσοστό Pinot Gris. Η χρονιά ήταν η καλύτερη της δεκαετίας και τα σταφύλια ωρίμασαν άριστα και απέκτησαν αρωματική ένταση. Ο χυμός παρέμεινε σε επαφή με τα στέμφυλα για πολύ λίγο και εκεί οφείλεται το απαλό τριανταφυλλί του χρώμα. Η οινοποίηση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, που διατήρησαν τη φρεσκάδα του φρούτου, ενώ η μικρή παραμονή με τις οινολάσπες έδωσε σώμα και μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διάσταση στο κρασί.
Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, δοκίμασέ το και εσύ!