Αν ήταν να προτείνουμε ένα άλλο αφρώδες με το ίδιο κύρος της σαμπάνιας αλλά με υποπολλαπλάσιο κόστος, αυτό θα ήταν σίγουρα μια Cava. Και η Cava Castillo de Montblanc Brut Reserva είναι μια cava που τα έχει όλα! Super μπουρμπουλήθρες, αυτολυτικά αρώματα μπριός και κρουασάν, γιορτινή διάθεση και πάνω από όλα, εκπληκτική τιμή.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι η Cava; Η ισπανική εκδοχή αφρώδους κρασιού που παράγεται με τον ίδιο τρόπο με τη σαμπάνια αλλά από διαφορετικές ποικιλίες. Παράγεται σε πολλές περιοχές της Ισπανίας με κύρια την Καταλονία, με την παραδοσιακή κλασική μέθοδο που παράγεται και η σαμπάνια (methode champenoise). Αυτή μέθοδος περιλαμβάνει μια δεύτερη ζύμωση στη φιάλη και παραμονή με τις οινολάσπες για τουλάχιστον για 9 μήνες στην περίπτωση της Cava.
Για την Cava Castillo de Montblanc Brut Reserva οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι παραδοσιακες ισπανικές Macabeu, Parellada, Xarel-lo. Ακολουθεί αργή ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για τη διατήρηση των φρέσκων αρωμάτων που θα σου τρυπήσουν τη μύτη. Το καλύτερο είναι ότι Cava Castillo de Montblanc Brut Reserva ανήκει στην κατηγορία της Reserva και παραμένει όχι 15 μήνες αλλά 24 μήνες στην φιάλη πριν κυκλοφορήσει.
Ετοιμάσου για νέο αγαπημένο αφρώδες κρασί!