ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Champagne Brut Cuis 1er Cru - Pierre Gimonnet et Fils
Pierre Gimonnet et Fils

CHAMPAGNE BRUT CUIS 1ER CRU - PIERRE GIMONNET ET FILS

  Γαλλία / Champagne
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι ιδιαίτερες στιγμές σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Champagne Brut Cuis 1er Cru ή αλλιώς, τι φανταστικά πράγματα μπορεί να κάνει το Chardonnay! H επιτομή των Blanc de Blancs Champagnes είναι πλέον εδώ, πάνω στην ώρα που έψαχνες τι θα πιεις τις μέρες που έρχονται!

Ο οίκος Pierre Gimonnet ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργία Champagnes από Chardonnay. Έχουν 28 εκτάρια με Chardonnay στην Cotes de Blancs, χωρισμένα σε Premier και Grand Cru αμπελοτόπια. Η Champagne Brut Cuis 1er Cru αποτελείται από 5 διαφορετικές χρονιές και ο σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν μια Champagne που έχει όλη τη φινέτσα και τη φρεσκάδα του Chardonnay, με απόλυτη ισορροπία και χωρίς γωνίες. Η δεύτερη ζύμωση γίνεται παραδοσιακά στη φιάλη, όπου το κρασί μένει και ωριμάζει για περίπου 24 με 30 μήνες έτσι ώστε να εξελιχθούν τα αυτολυτικά, brioche αρώματα που τόσο αγαπάμε στην Champagne!

Χάρισε στις ιδιαίτερες στιγμές σου λίγη πολυτέλεια με την Champagne Brut Cuis 1er Cru του οίκου Pierre Gimonnet!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα με εντυπωσιακές φυσαλίδες. Κομψά αρώματα λεμονιού, πράσινου μήλου, ζύμης, brioche και αμυγδάλου μαζί με νότες ορυκτότητας.

Κοφτερή οξύτητα, μέτριο σώμα και απαλός αφρισμός που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Champagne (Καμπανία), Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Λεμόνι, πράσινο μήλο, ζύμη, brioche, αμύγδαλο, ορυκτότητα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHAMPAGNE BRUT CUIS 1ER CRU - PIERRE GIMONNET ET FILS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με στρείδια, οστρακοειδή, μαλακά λευκά τυριά ή μόνο του ως απεριτίφ.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}