ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Champagne Dom Perignon 2010
Dom Perignon

CHAMPAGNE DOM PERIGNON 2010

  Γαλλία / Champagne
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η χρονιά που, σύμφωνα με τους «ειδικούς», θα μπει στο πάνθεον με τις καλύτερες και τις πιο συλλεκτικές στον κόσμο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Champagne Dom Perignon 2010 είναι η απόλυτη Σαμπάνια που συνδυάζει την βαριά ιστορία ενός μεγάλου οίκου και μια από τις πιο κορυφαίες και συλλεκτικές χρονιές, αυτή του 2010. Οι βαθμολογίες που τη συνοδεύουν πέφτουν σαν βροχή αστεριών και φτάνουν μέχρι και τους 98pts! Συγκεκριμένα έχει πάρει 98pts από τον James Suckling, 96pts από το Wine Spectator και το Wine Enthusiast και 93pts το Decanter!

Η ιστορία ξεκινά το 17ο αιώνα όπου ο Βενεδικτίνος μοναχός Dom Pierre Perignon εφηύρε τη συνταγή της Σαμπάνιας, στα πλαίσια των καθηκόντων του σαν υπεύθυνος του κελαριού. O στόχος του ήταν να φτιάξει το καλύτερο κρασί στον κόσμο, ενώ έβαλε τα θεμέλια της ανάμιξης vintage κρασιών από Chardonnay και Pinot Noir. Με το κρασί του γευμάτιζαν μέχρι και βασιλιάδες όπως ο Βασιλιάς Louis XIV. Ο οίκος Dom Perignon ιδρύθηκε από τον Eugene Mercier το 1937. Μπορεί να άλλαξαν πολλά από τότε, αλλά αυτό που έμεινε σταθερό είναι η ποιότητα, η αναγνωσιμότητα και η πολυτέλεια που συνοδεύει κάθε φιάλη. Επίσης, η Dom Perignon είναι πάντα και μόνο vintage μιας και γίνεται μόνο τις καλύτερες χρονιές.

Η χρονιά του 2010 σύμφωνα με τους «ειδικούς» ήταν μια δύσκολη αλλά παράλληλα πολλά υποσχόμενη χρονιά που έδωσε στον Chef de Cave Vincent Chaperon την ευκαιρία να δείξει το μεγαλείο του, δημιουργώντας ένα μεγάλο κρασί!

Κάνε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου και σε αυτούς που αγαπάς, μια φιάλη Champagne Dom Perignon 2010!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

H Champagne Dom Perignon 2010 έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα και εντυπωσιακά πολύπλοκη μύτη γεμάτη αρώματα κίτρου, ροδάκινου, πορτοκαλιού, καβουρδισμένου βούτυρου, φουντουκιού, brioche, φρυγανιάς, μελιού, ξύσματος λεμονιού και λευκών λουλουδιών.

Στο στόμα έχει πλούσιο, κρεμώδες αφρισμό, μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Κίτρο, ροδάκινο, λεμόνι, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, αγιόκλημα, χαμομήλι, μέλι, φρυγανιά, προζύμι, αμύγδαλο και φουντούκι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά 2008
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Καμπανία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay, Pinot Noir
Αρώματα Κίτρο, ροδάκινο, πορτοκάλι, καβουρδισμένο βούτυρο, φουντούκι, brioche, φρυγανιά, μέλι, ξύσμα λεμονιού, λευκά λουλούδια, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, αγιόκλημα, χαμομήλι, προζύμι, αμύγδαλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHAMPAGNE DOM PERIGNON 2010

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χτένια με brown butter και λεμόνι, ριζότο milanese με κουκουναρι, στρείδια ή μια κυδωνόσουπα.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}