ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Champagne Gimonnet Special Club 2016
Pierre Gimonnet et Fils

CHAMPAGNE GIMONNET SPECIAL CLUB 2016

  Γαλλία / Champagne
€109,20
€95,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια αληθινή έκφραση των terroirs της Champagne!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Champagne Gimonnet Special Club 2016 είναι η απόλυτη έκφραση του μοναδικού terroir της Cotes de Blancs. Πλούσιος ορυκτός χαρακτήρας, με τα χαρακτηριστικά λεμονάτα αρώματα, πλαισιωμένα με βουτυράτες νότες, συγκινεί και προκαλεί όλους τους λάτρεις της αριστοκρατικής γαστρονομικής απόλαυσης!

Οι πρόγονοι του οίκου Pierre Gimonnet & Fils καλλιεργούν αμπέλια από το 1750, ενώ η πρώτη δική τους οινοποίηση πραγματοποιήθηκε το 1935, από τον ίδιο τον Pierre. Στη συνέχεια ο γιός του  Michel, συνέχισε την οικογενειακή παράδοση η οποία σήμερα εξελίσσεται στα χέρια της 3ης γενιάς, των Olivier και ο Didier Gimonnet.

Για την Champagne Gimonnet Special Club 2016, χρησιμοποιήθηκαν σταφύλια κατά 100% από την ποικιλία Chardonnay, των Grand Cru αμπελώνων Cramant, Chouilly και Cuis 1er Cru. Η ηλικία των αμπελιών φτάνει ακόμα και τα 100 έτη, προσδίδοντας την χαρακτηριστική πολυπλοκότητα των αρωμάτων της κιμωλίας. Παρασκευάστηκε με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, ενώ η 5ετής παραμονή στο μπουκάλι με τις λεπτές οινολάσπες, έδωσαν την απόλυτη κρεμώδη υφή.

Είναι μια σαμπάνια που λατρεύει το χαβιάρι και οποιαδήποτε umami γεύση σταθεί δίπλα της.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με αστραφτερές χρυσαφένιες ανταύγειες. Πλούσια αρώματα από κίτρο, λεμόνι, κίτρινο γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, φρέσκο αμύγδαλο, μπριός, καραμέλα βουτύρου και αχλάδι. Οι νότες κιμωλίας ενισχύουν την πολυπλοκότητα.  

Διαθέτει πολύ διακριτικό και μεγάλης διάρκειας αφρισμό. Κρεμώδες σώμα και δροσερή οξύτητα, σε απόλυτη ισορροπία με το αλκοόλ.  Έντονες λεμονάτες γεύσεις, από λεμόνι, κίτρινο γκρέιπφρουτ, βούτυρο, μπριός και έντονη ορυκτότητα μακράς διάρκειας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Champagne (Καμπανία), Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα κίτρο, λεμόνι, κίτρινο γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, φρέσκο αμύγδαλο, μπριός, καραμέλα βουτύρου, αχλάδι, νότες κιμωλίας
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHAMPAGNE GIMONNET SPECIAL CLUB 2016

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ τη με θαλασσινούς μεζέδες και όστρακα

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}