Ένα καλοκαιρινό σούρουπο, θα χαζεύεις σε αφοπλιστική ησυχία τα χρώματα του ουρανού δίπλα στη θάλασσα και θα τα βλέπεις κυριολεκτικά και στο ποτήρι σου! Και αυτό το σαγηνευτικό ροζέ από Sangiovese θα αρωματίζει την ατμόσφαιρα με ντελικάτα αρώματα βιολέτας και φράουλας. Ε, δεν ακούγεται και πολύ άσχημο…σωστά;
Πίσω από αυτό το θησαυρό βρίσκεται ο Umberto Cesari, ο παραγωγός που εμπνεύστηκε από την παραδοσιακή ταβέρνα του πατέρα του Ilario και αποφάσισε να βγάλει εισιτήριο στον ενθουσιασμό του για την χώρα των μεγάλων ερυθρών κρασιών. Αφού αποκόμισε όλη τη γνώση που χρειαζόταν, έβαλε πλώρη για την επιστροφή και την εκπλήρωση του οράματός του. Να φτιάξει υπέροχα κρασιά από την ποικιλία που πίστεψε όσο καμία άλλη. Και το έκανε! Το 1964 ίδρυσε το οινοποιείο του στους λόφους του Castel San Pietro Terme της Emilia-Romana και ήταν ο πρώτος που εμφιάλωσε κρασί και τοποθέτησε ετικέτα και φελλό στο μπουκάλι, κάτι εντελώς άγνωστο για την εποχή! Σήμερα καλλιεργεί σε 8 διαφορετικούς αμπελώνες, με κάθε έναν να αποτελούν ένα ξεχωριστό terroir και έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως Ambasciatore del Sangiovese (Master of Sangiovese)!
Με τα εμβληματικά ερυθρά κρασιά του να φέρνουν παγκόσμιες διακρίσεις, αποφάσισε να δείξει τη δυναμική του Sangiovese και στη ροζέ εκδοχή της. Τα σταφύλια προέρχονται από σχετικά νεαρά αμπέλια ηλικίας περίπου 10 ετών, και πιέζονται ελαφρώς ώστε να απομονωθεί μόνο το πιο ποιοτικό μέρος του χυμού τους. Στη συνέχεια διαχωρίζεται φυσικά λόγω βαρύτητας και ζυμώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για να διατηρήσει τη φρεσκάδα και τα αρώματά του. Πριν την εμφιάλωση ωριμάζει σε δεξαμενή για 6 μήνες.