ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
DOCG Prosecco Superiore Brut - Ardenghi
Ardenghi

DOCG PROSECCO SUPERIORE BRUT - ARDENGHI

  Ιταλία / Veneto
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Καθημερινή Πολυτέλεια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα και κοντά στους Δολομίτες, βρίσκονται οι αμπελώνες του Ardenghiζώνη του Conegliano Valdobbiadene το 2008 είχε υποψηφιότητα να γίνει Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προστατευόμενο από την UNESCO. Ο λόγος είναι πως οι αμπελώνες μοιάζουν σα να είναι κεντημένοι πάνω στους λόφους και η ανθρώπινη παρέμβαση έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με το φυσικό τοπίο. Από αυτούς τους αμπελώνες μας έρχεται το DOCG Prosecco Superiore Brut, το οποίο αποτελείται από Glera 90% Bianchetta 5% Perera 5%

Mattia Ardenghi και ο Lorenzo Bormioli δουλεύουν με πάθος και με εμμονή στη λεπτομέρεια από το αμπέλι μέχρι τη φιάλη. Ο σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν αφρώδη κρασιά ανωτέρας ποιότητας που να αναδεικνύουν την περιοχή. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί.

Μύτη φρέσκια και φρουτώδης με νότες φρεσκοκομμένων λουλουδιών αλλά και φρούτων όπως πράσινο μήλο, αχλάδι και λεμόνι.

Στο στόμα έχει κρεμώδη και επίμονο αφρισμό, ελαφρύ σώμα και τραγανή οξύτητα. Έχει πλούσιο αρωματικό μπουκέτο με ευχάριστες νότες φρούτων όπως πράσινο μήλο, αχλάδι, lime και ροδάκινο. Απολαυστική λουλουδάτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 11,5%
Προέλευση Veneto, Ιταλία
Ποικιλία Glera, Bianchetta, Perera
Αρώματα Λευκά λουλούδια, πράσινο μήλο, αχλάδι, λεμόνι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 6 °C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DOCG PROSECCO SUPERIORE BRUT - ARDENGHI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με πιάτα θαλασσινών, pizza με προσούτο και sushi.

Φρουτάλια Άνδρου

 

  • 4 μέτριου μεγέθους λουκάνικα
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο βολάκι ανδριώτικο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 8 αυγά, ελευθέρας βοσκής
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

 

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λάδι ίσα να καλύψει τον πυθμένα και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα λουκάνικα. Τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λίπος και λάδι.

Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα στο τηγάνι, προσθέτουμε τις πατάτες αλατισμένες και τις τηγανίζουμε έως ότου μαλακώσουν. Γέρνουμε προσεκτικά το τηγάνι και αφαιρούμε το περισσότερο λάδι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι τοποθετώντας τα ανάμεσα στις πατάτες. Περιχύνουμε με το μείγμα των χτυπημένων αυγών, κλείνουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο καπάκι (με διάμετρο μεγαλύτερη από αυτή του τηγανιού) και ψήνουμε τη φρουτάλια σε μέτρια φωτιά.

Τσεκάρουμε αν ψήθηκε από κάτω με μια σπάτουλα.

Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι ώστε να πέσει η φρουτάλια στο καπάκι και μετά τη βάζουμε ξανά στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη.

Τη βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί και σαλάτα εποχής.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Εδώ θέλεις σίγουρα λευκά κρασιά με οξύτητα αλλά και σώμα (μάλλον βαρελάτο) για να σταθούν δίπλα στο λουκάνικο ή ένα ελαφρύ κόκκινο. Αν διαλέξεις κόκκινο, προτίμησε κάτι με μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα. Η επιλογή μας; Ασύρτικα και blends του Merlot ή Αγιωργίτικο.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}