Γιατί το αγαπάμε;
To Εκατό από το Οινοποιείο Τρουπή αποτελεί την πιο βαθιά, έντονη και απόλυτη έκφραση του Μοσχοφίλερου και επίσης φωνάζει από μακριά πως το Μοσχοφίλερο δεν είναι ένα λευκό σταφύλι, αλλά ένα κοκκινωπό. Επιτέλους, βλέπουμε το Μοσχοφίλερο με την σωστή «φορεσιά» του!
Πέρσι, οι 980 φιάλες του ταξίδεψαν στο εξωτερικό και έτσι άφησε με την απορία όσους δεν κατάφεραν να το δοκιμάσουν, ενώ απογοήτευσε τους λίγους που το δοκίμασαν το ερωτεύτηκαν με την πρώτη γουλιά και κατάφεραν να το βρουν ξανά. Φέτος οι φιάλες αυξήθηκαν λίγο, είναι 1500, όποτε μάλλον έχεις περισσότερες ελπίδες να το προλάβεις. Λίγες μέρες μετά την πρώτη κυκλοφορία του κατάφερε να διακριθεί σε διαγωνισμό με τα καλύτερα ελληνικά κρασιά και έτσι οι προσδοκίες μας για την επόμενη χρονιά ήταν πολύ μεγάλες. Και επιβεβαιώθηκαν.
Το Εκατό από το Οινοποιείο Τρουπή είναι ένα μαγευτικό κρασί που συνδυάζει την κομψότητα του Μοσχοφίλερου με μια βόμβα μεγατόνων. Ο μούστος παραμένει με τα στέμφυλα για 100 μέρες, όπως υποδηλώνει και το όνομά του. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
Αν αγαπάς τα έντονα αρωματικά, λουλουδάτα κρασιά, με ωραία δομή τότε το Εκατό από το Οινοποιείο Τρουπή είναι το επόμενο αγαπημένο σου κρασί.
Δοκιμή
Έχει λαμπερό και έντονο ροδί χρώμα και μεθυστική μύτη. Αρώματα λουκουμιού, κόκκινου τριαντάφυλλου, ροδοζάχαρης, κίτρου, φλούδας νεραντζιού, μαρμελάδας ρόδι, αγριοφράουλας και πετροκέρασο σου τρυπάνε κυριολεκτικά τη μύτη.
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και ήπιες, μεταξένιες τανίνες. Ζουμερή φράουλα, κεράσι, σμέουρο, μανταρίνι, ροζ γκρέιπφρουτ, τριαντάφυλλο και λουκούμι συναντιούνται σε ένα γήινο και βοτανικό φόντο.