ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Estella Rose 2023 - Κτήμα Kitrvs
Κτήμα Kitrvs

ESTELLA ROSE 2023 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

  Ελλάδα / Πιερία
€19,30
€16,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Πληθωρικό στόμα και υπέρκομψη μύτη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αναρωτιόμασταν πάντα σε τι βαθμό μπορούν δυο διεθνείς ερυθρές ποικιλίες καλλιεργημένες σε ελληνικά εδάφη, να συνδυαστούν και να δώσουν ένα απόλυτα ισορροπημένο ροζέ κρασί, που να αποδίδει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της κάθε μιας σε μια έντονα απολαυστική αρμονία. Και η απάντηση προσγειώθηκε στα ποτήρια μας σαν από μηχανής θεός, μια Τετάρτη πρωί από την Πιερία! Ο λόγος για την Estella του κτήματος Kitrvs.
 
Το χωριό Κίτρος της Πύδνας, έχει τραβήξει τον ενδιαφέρον της οινικής παραγωγής και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο Γιώργο Γαρυπίδη και την εμμονή που έχει ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια κατά την καλλιέργεια των αμπελώνων του. Όλα βρίσκονται σε βορειοανατολικό προσανατολισμό που είναι ιδιαίτερα προνομιακός και σε συνδυασμό με την μόλις 3χλμ απόσταση από τη θάλασσα, οδηγεί στην τέλεια ωρίμαση των σταφυλιών. Οι στρεμματικές αποδόσεις είναι πάντα χαμηλές και καταλήγουν στη μέγιστη συμπύκνωση του καρπού.
 
Για το Estella, στο 90% του λατρεμένου πικάντικου Syrah, προστέθηκε ένα 10%  Aglianico, που αποδείχτηκε η πιο σοφή αναλογία ώστε να προκύψει ένα πληθωρικό ροζέ με όγκο από την πρώτη ποικιλία, με τη δεύτερη να δίνει ένα κομψό φινίρισμα και μια σπαρταριστή οξύτητα. Ο χυμός που μετά τη ζύμωση κατέληξε για 6 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές, προέκυψε από τις απαλές πιέσεις σταφυλιών και ένα μικρό τμήμα του από ολόκληρα τσαμπιά. Δομή, βάθος, φρεσκάδα φρούτου και δροσερή οξύτητα, καταλήγουν σε μια μακρά επίγευση με πιπεράτες νότες.
 
Απλά δεν θα το χορταίνεις!  

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι βαθύ τριανταφυλλί. Μύτη φινετσάτη, μέτριας (+) αρωματικής έντασης με την άγρια φράουλα να επικρατεί και να πλαισιώνεται από νότες γιασεμιού και ροζ γκρέιπφρουτ. Διακριτικά αρώματα bitters ενισχύουν την πολυπλοκότητα.
 
Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα με ωραία δομή, βάθος, διακριτικές καλοσχηματισμένες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Έντονα αρώματα από μαρμελάδα φράουλα, κυδώνι, λευκά άνθη, λευκό πιπέρι. Η επίγευση είναι πλούσια, μακρά και εμφανώς mineral.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Syrah, Aglianico
Αρώματα Φράουλα, γιασεμί, ροζ γκρέιπφρουτ, κυδώνι, λευκά άνθη, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

ESTELLA ROSE 2023 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με αστακομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, λαβράκι με μια απαλή beurre blanc

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}