ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
F Ροζέ Ξινόμαυρο One Off 2022 - Φοίβος Παπαστρατής
Φοίβος Παπαστρατής

F ΡΟΖΕ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ONE OFF 2022 - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

  Ελλάδα / Γουμένισσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ροζέ θηρίο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι μπορεί να συμβεί όταν δυο νέοι σε ηλικία και πολυτάλαντοι οινολόγοι δουλεύουν πάνω στο ίδιο project;! Τι άλλο από ένα ροζέ θηρίο! Το F Rose One Off του Φοίβου Παπαστρατή είναι το καλλιτεχνικό δημιούργημα μιας μοναδικής φιλίας. O Φοίβος παραμένει πιστός στο project του και συνεχίζει να διαλέγει έναν προορισμό κάθε χρονιά, όπου δημιουργεί με φίλους του οινοποιούς ένα κρασί, σε αυστηρά περιορισμένες φιάλες, το οποίο θα κυκλοφορεί μόνο μια φορά (one off). Τώρα κινήθηκε βόρεια…

O Φοίβος Παπαστρατής είναι ένας από τους νεότερους οινοποιούς της Ελλάδας. Είχε πάντα μεγάλη αγάπη για τη ζωγραφική και από μικρός είχε αποφασίσει να σπουδάσει στη Καλών Τεχνών. Το πεπρωμένο όμως φυγείν αδύνατον, αφού φαίνεται πως το λάδι έπιασε (ο νονός του είναι οινολόγος) και ο Φοίβος ασχολήθηκε τελικά με την οινολογία. Αλλά και εκεί η φύση του φάνηκε, αφού και στα κρασιά είναι καλλιτέχνης. Το πρώτο του κρασί το εμφιάλωσε όσο ήταν ακόμα φοιτητής του Τμήματος Οινολογίας, ενώ η πορεία του τα τελευταία χρόνια είναι λαμπρή. Μετά τα επιτυχημένα δικά του κρασιά και τις εμφιαλώσεις με άλλους οινοποιούς, αυτή τη φορά ταξίδεψε στη Γουμένισσα. Η Χλόη Χατζηβαρύτη τον μύησε στα κρυφά μυστικά του Ξινόμαυρου και μαζί έφτιαξαν ένα ροζέ μαγεία. Η προσεκτική του οινοποίηση κατέληξε σε υψηλή οξύτητα και πλούσια δομη, που το χαρακτήρισαν μοιραία σαν το απόλυτο γαστρονομικό ροζέ!

Είναι One Off (aka πολύ περιορισμένες φιάλες), δηλαδή σαν να λέμε τώρα το βλέπεις, τώρα δεν το βλέπεις…

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει έντονο ροζέ χρώμα. Έντονο αρωματικά με τα ώριμα κόκκινα φρούτα να επικρατούν. Γλυκό κεράσι, γινομένη φράουλα, αποξηραμένο cranberry και framboise.

Στόμα νόστιμο και ζουμερό με μέτριο προς γεμάτο σώμα. Τα αρώματα της μαγειρεμένης φράουλας επικρατούν, ενώ η έντονη οξύτητά του προσφέρουν έξτρα φρεσκάδα. Η επίγευσή του είναι έντονη και έχει μακρά διάρκεια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Γλυκό κεράσι, φράουλα, cranberry, framboise
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

F ΡΟΖΕ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ONE OFF 2022 - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με πανσέτα χοιρινή, λουκάνικο στη σχάρα, κρεατικά στα κάρβουνα και φτερούγες κοτόπουλο με bbq σως.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}