To Hoof & Lur του Οινοποιείου Τρουπή είναι μια ωδή στο οροπέδιο της Μαντινείας! Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι πόσο πολύ αρέσει σε κάποιους από τους καλύτερους κριτικούς του κόσμου, θα σου πούμε εμείς. Πέρυσι ψηφίστηκε πρώτο ανάμεσα σε πολλά ροζε που πήραν μέρος στο διαγωνισμό 50 GGW 2023!
Το Οινοποιείο Τρουπή στην Φτέρη Μαντινείας έχει αφιερωθεί στο Μοσχοφίλερο μιας και κάνει πολλές και διαφορετικές εκδοχές της αγαπημένης ερυθρωπής ποικιλίας. Το Hoof & Lur είναι η πιο ιδιαίτερη εκδοχή από όλες και δικαίως τράβηξε πάνω του τα φώτα του Αμερικάνικου τύπου. Ο Γιάννης Τρουπής θέλησε να κάνει ένα κρασί αφιερωμένο στην παράδοση και στους παππούδες του, που να αντανακλά το terroir της Μαντινείας. Η παραδοσιακή συνταγή περιλάμβανε ζύμωση με γηγενείς ζύμες, παραμονή με τα στέμφυλα και ελάχιστη χρήση θειωδών. Ναι όπως μπορείς να φανταστείς από τα προηγούμενα, το Hoof & Lur είναι ένα orange, φυσικό, Μοσχοφίλερο.
Τέλειο;
Θα κλείσουμε με την ατάκα της Paula Froelich, της Νew York Post: είναι αρωματικό, λουλουδάτο, αλμυρό, λεμονάτο, τραγανό και τρελά καλό!
Μην το αφήσεις να σου ξεφύγει!