ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ιέρεια 2023 - Οινοποιία Μποσινάκη
Οινοποιία Μποσινάκης

ΙΕΡΕΙΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΠΟΣΙΝΑΚΗ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€14,90
€13,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Άκρως απολαυστικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Ιέρεια Μποσινάκη είναι ένα μοσχοφίλερο αλλιώτικο. Φρέσκο, με αρωματική και γευστική συμπύκνωση και... ροζέ. Πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα ότι το Μοσχοφίλερο δεν είναι μόνο το λευκό ανθικό, αρωματικό κρασί που έχουμε συνηθίσει. Δίνει και εξαιρετικά ροζέ δείγματα αν του δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο στην εκχύλιση, όπως αυτό που έχεις μπροστά σου. Και αν κάποιος έχει τη γνώση και την εμπειρία να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα με το μοσχοφίλερο, σίγουρα είναι η οικογένεια Μποσινάκη που το καλλιεργεί στην περιοχή της Αρκαδίας από το 1979!

Η Ιέρεια πήρε το όνομα της από τη Διοτίμα, τη σοφή ιέρεια από τη Μαντινεία και μοναδική γυναίκα στο συμπόσιο του Πλάτωνα. Τα σταφύλια μαζεύτηκαν με προσοχή από συγκεκριμένα αμπελοτόπια από το Στενό Αρκαδίας. Το ανοιχτό ροζ χρώμα της στα πρότυπα της Προβηγκίας, η παιχιδιάρικη μύτη και το δροσιστικό στόμα, κάνουν την Ιέρεια  Μποσινάκη ακαταμάχητη. Και αν δεν βιάζεσαι, μπορείς να την απολαύσεις έως και τρία χρόνια μετά.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό ροζ με γκρι ανταύγειες. Έντονη αρωματική προσωπικότητα με τριαντάφυλλο, εσπεριδοειδή, κεράσι και φράουλα σε πρώτο πλάνο.

Βελούδινο μέτριου όγκου στόμα με φρέσκια, καθαρή οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα Τριαντάφυλλο, εσπεριδοειδή, κεράσι, φράουλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΙΕΡΕΙΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΠΟΣΙΝΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδιασέ το με  μακαρονάδα ναπολιτέν, γαριδομακαρονάδα, σαγανάκι γαρίδες

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}