ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Les Clans 2022 - Chateau d' Esclans
Chateau d' Esclans

LES CLANS 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

  Γαλλία / Provence
€83,20
€72,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Πολυτέλεια, Απόλαυση και Βραβείο Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν αναζητάς ένα ελαφρύ και φρουτένιο ροζέ κρασί για να πίνεις και χωρίς φαγητό τότε συνέχισε να ψάχνεις μιας και το Les Clans από Château D’Esclans είναι ακριβώς το αντίθετο: ένα ροζέ με πληθωρικό χαρακτήρα, πλούσιο σώμα και δομή που απαιτούν φαγητό. Η Jancis Robinson MW για παράδειγμα, το προτιμά με βουτυράτο αστακό ή με τα κοτόπουλα του Ottοlenghi. Αν πάλι ψάχνεις ένα ροζέ με 97 βαθμούς (Best in Show) από το Decanter, που κριτικοί και sommelier παρομοιάζουν με λευκή Βουργουνδία τύπου Meursault, τότε μόλις το βρήκες!

 

Η αφετηρία ήταν η απόκτηση του κτήματος του 2006 και το όραμα για την δημιουργία των καλύτερων ροζέ κρασιών στον κόσμο. Η καθιέρωση όμως ήρθε με την μεγαλειώδη επιτυχία του Whispering Angel και με την δημιουργία του  iconic Garrus. Όλα αυτά σηματοδότησαν τη "ροζέ αναγέννηση" και έκαναν το όνομά του ιδιοφυούς Sacha Lichine να ηχεί σε όλο τον κόσμο. Το Château d’ Esclans εκτός από δικά του αμπέλια λειτουργεί και σαν négociant, ώστε κάθε χρόνο να βρίσκει τα καλύτερα σταφύλια από τα καλύτερα αμπελοτόπια της Προβηγκίας, για την παραγωγή των διάσημων ροζέ κρασιών του.

 

Το Les Clans προέρχεται αποκλειστικά από τα ιδιόκτητα αμπέλια, ηλικίας 50 - 55 ετών και έτσι η διασφάλιση άριστης πρώτης ύλης είναι δεδομένη. Ο τρύγος γίνεται με χειρουργική ακρίβεια και χρησιμοποιούνται μόνο όσα σταφύλια Grenache και Rolle περνούν από την εξονυχιστική διαλογή. Το ελεύθερης ροής νέκταρ μαζί με ένα πολύ μικρό ποσοστό από τις ήπιες πρώτες πιέσεις (για έξτρα στιβαρότητα στο στόμα μιας και μιλάμε για ένα ροζέ “τεραστίων διαστάσεων”) ζυμώνουν σε δρύινα βαρέλια των 600 λίτρων αλλά και ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί ωριμάζει για 11 μήνες μέσα σε βαρέλια 1ης, 2ης και 3ης χρήσης, με συχνό bâtonnage.  Το αποτέλεσμα είναι στιβαρό, με χαρακτήρα που ξεφεύγει από αυτόν των κλασικών ροζέ, με τα πυρηνόκαρπα και εσπεριδοειδή φρούτα να κυριαρχούν, σε συνδυασμό με τον πικάντικο χαρακτήρα της δρυός (είπαμε θυμίζει λευκή Βουργουνδία).

 

Δοκίμασε τώρα το Les Clans από Château D’Esclans, ένα από τα μεγαλύτερα κρασιά της Προβηγκίας και ένα ροζέ με εντυπωσιακές δυνατότητες παλαίωσης που θα σε καθηλώσει.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν. Πληθωρικά αρώματα ώριμου βερίκοκου, περγαμόντου, ροδάκινου, νεκταρινιού και κίτρου.  Νότες από τζίντζερ, μπριός, ψημένο ψωμί, βανίλια και άνθη ακακίας δημιουργούν ένα πολύ απολαυστικό σύνολο.

 

Στο στόμα είναι γεμάτο, με ισορροπημένη οξύτητα και βουτυράτη υφή. Πετροκέρασο, φραμπουάζ, mango, βερίκοκο, βανίλια, ψημένο τσουρέκι, φασκόμηλο και αμύγδαλο. Για την επίγευση του ο διάσημος οινογράφος Matthew Jukes λέει πως φτάνει μέχρι την επόμενη βδομάδα οπότε καταλαβαίνεις…

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Grenache
Αρώματα Φράουλα, μαρμελάδα μούρο, σμέουρο, φραμπουάζ, τζίντζερ, μπριός, ψημένο ψωμί, κηρύθρα, φουντούκι, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LES CLANS 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ψητές καραβίδες, οστρακοειδή, tartar τόνου, spaghetti με αχινό

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}