Η Μαυροδάφνη Πατρών από την Οινοποιία Παρπαρούση, είναι ίσως το πιο εύκολα αναγνωρίσιμο εμφιαλωμένο κρασί, με τεράστια ιστορία! Αυτή η γλυκιά έκφραση της ποικιλίας, αποτέλεσε ένα κρασί σταθμό τόσο για την ποικιλία, όσο και για την οικογένεια Παρπαρούση!
Ο Θανάσης Παρπαρούσης και η γυναίκα του Βάσω, το 1974 ίδρυσαν την Οινοποιία Παρπαρούση, χωρίς να γνωρίζουν πως θα καταγραφούν στην οινική ιστορία, ως οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με την οινοποίηση της ξηρής και απαγορευμένης Μαυροδάφνης. Ο Θανάσης ήταν ο μοναδικός παραγωγός της Ελλάδας, που στον βωμό της ποιότητας, θυσίασε και μείωσε την παραγωγή του, με σκοπό να φτιάξει τα πιο ποιοτικά και συμπυκνωμένα κρασιά της χώρας. Μετά από τις σπουδές του στη Dijon της Βουργουνδίας, γύρισε στην Πάτρα και εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία τις ακριβοθώρητες γνώσεις που έλαβε στη «Μέκκα του κρασιού», με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό των κρασιών του σήμερα, να εξάγονται στις κορυφαίες αγορές του κόσμου και να φιγουράρουν στις λίστες των ελίτ εστιατορίων παγκοσμίως.
Αυτή η γλυκιά Μαυροδάφνη, είναι από τις πιο εμβληματικές ετικέτες του οινοποιείου και αδιαμφισβήτητα ο πιο αγαπημένος γλυκός ελληνικός ερυθρός οίνος. Αποτελείται από 75% Μαυροδάφνη Πατρών και 25% Κορινθιακή σταφίδα, από την περιοχή Καλλιθέα Αχαΐας και έχει παλαιώσει για 18 ολόκληρα χρόνια μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια! Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύπλοκο αρωματικά κρασί, με απόλυτη ισορροπία γλυκύτητας και τανινών και σχεδόν απροσδιόριστο χρόνο παλαίωσης!
Δοκίμασέ το με οποιοδήποτε γλυκό μαύρης σοκολάτας, σοκολατόπιτα με ξηρούς καρπούς, κορμό σοκολάτας με κάστανο ή μπισκότο, τις λατρεμένες καριόκες, ή με τρουφάκια! Θα εντυπωσιαστείς με το συνδυασμό με όλα τα ρουστίκ τυριά, blue cheese, roquefort και stilton.