ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Opium 2023 - Οινοποιείο Λύκου
Οινοποιείο Λύκου

OPIUM 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΚΟΥ

  Ελλάδα / Εύβοια
€18,90
€16,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αν τα αρωματικά ροζέ είναι ο τύπος σου, αυτό θα το λατρέψεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Opium είναι η νέα ετικέτα από το οινοποιείο Λύκος! Ένα ροζέ κρασί που σίγουρα θα έχει μια ξέφρενη πορεία και θα αποκτήσει φανατικό κοινό. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το απαλό "προβηγκί" χρώμα του, την εντυπωσιακή φιάλη του και φυσικά το απίθανο περιεχόμενό του. 

Το ότι το Grenache Rouge δίνει τα πιο φινετσάτα και αρωματικά ροζέ δεν είναι μυστικό. Αν σε αυτό προσθέσεις την πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (δεν ξεπερνά τα 400 κιλά/στρέμμα), τα κλήματα 40 ετών, στην περιοχή της νότιας ευβοιας, πολυ κοντά στα Στηρα και το άγγιγμα του Απόστολου Λύκου, τότε εύκολα καταλαβαίνεις πως μιλάμε για ένα μοναδικά κομψό και φινετσάτο από κάθε άποψη ροζέ κρασι με μέτρια αρωματικη ένταση και αρωματικά στοιχεία τυπικά για την ποικιλία.

Η κρύο εκχύλιση και παραμονή με τα σταφύλια για 5 ώρες μας δίνουν αυτό το απαλό “προβηγκι” χρώμα στο κρασι. Η παραμονή για 4 μήνες με τις οινολασπες όπως και οι περιοδικές αναδευσεις αυτών δίνουν ένα μέτριο σώμα ιδανικό να αναδείξει τα πικάντικα και βοτανικά στοιχεία της ποικιλίας.

Με τυπικότητα που θα ζήλευαν και τα γαλλικά ξαδερφάκια του, το Grenache Rouge είναι ιδανικό να συνοδεύσει πολλά και διαφορετικά πιάτα.

Ακόμα να το δοκιμάσεις;

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν.

Μύτη αρχικά ντροπαλή που σταδιακά ξεδιπλώνει τα φραουλένια και πικάντικα αρώματα της. Ξύσμα grapefruit, πετροκέρασο, μέντα και λευκό πιπέρι.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Αρώματα βουτύρου, κρέμας, φράουλας, κερασιού, ροζ grapefruit, πορτοκαλιού, γλυκιάς πιπεριάς και πιπεριού σε κατακλύζουν σε κάθε γουλιά. Καραμελένια επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Εύβοια
Ποικιλία Grenache Rouge
Αρώματα Βουτύρο, κρέμα, φράουλα, κεράσι, ροζ grapefruit, πορτοκάλι, γλυκιά πιπεριά, πιπέρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

OPIUM 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, ντομάτες γεμιστές και άλλα λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Εναλλακτικά απόλαυσε το μόνο του σαν απεριτίφ.

Σαλάτα Νισουάζ με σολομό και χάντρες

Για το ψάρι
 1 φιλέτο σολομού
 30 ml. ελαιόλαδο
 1 σκελίδα σκόρδο
 ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Για τη σαλάτα
 100 γρ. πράσινη σαλάτα
 5 πατάτες baby
 100 γρ. χάντρες βρασμένες
 100 γρ. φρέσκα φασολάκια
 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
 1 κόκκινη πιπεριά
 5-6 ντοματίνια
 6-7 ελιές
 2 αυγά

Για το dressing
 60 ml. ελαιόλαδο
 4 αντζούγιες
 1 σκελίδα σκόρδο
 ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 6-7 φύλλα βασιλικού
 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
 Μπούκοβο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

1. Ξεκινάμε με το ψάρι: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το ψάρι. Σπάμε ελαφρώς και τη σκελίδα του σκόρδου, ώστε να βγάλει τα αρώματά της και την προσθέτουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα μπόλ και περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας που ετοιμάσαμε. Μαρινάρουμε το σολομό για 40 λεπτά το λιγότερο.

2. Ετοιμάζουμε το dressing για τη σαλάτα: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά αλλά κρατάμε χωριστά 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και 6-8 φύλλα βασιλικού. Τοποθετούμε τα μυρωδικά σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος καρυκεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλάτι.

3. Βάζουμε τις χάντρες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές από το dressing και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο dressing προσθέτουμε τα φιλέτα από τις αντζούγιες και ανακατεύουμε καλά πατώντας με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν.

4. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, όσο είναι ζεστές τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές από το dressing.
Βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν και αμέσως τα τοποθετούμε σε παγωμένο νερό ώστε να μη χάσουν το χρώμα τους. Βράζουμε τ΄αυγά για 6.5-7 λεπτά ή ανάλογα με το πως προτιμάμε τον κρόκο και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.

5. Ψήνουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λωρίδες, ενώ παράλληλα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ το σολομό. Τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά αφήνοντας στο τέλος το ψάρι το οποίο «σπάμε» σε μεγάλα κομμάτια μ΄ένα πιρούνι και τα αυγά τα οποία κόβουμε στη μέση.

Περιχύνουμε με λίγο ακόμη dressing και σερβίρουμε!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο, πέστροφα ή οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι που θα φιλετάρουμε
– Μπορούμε να έχουμε προετοιμάσει τα λαχανικά νωρίτερα και να συνθέσουμε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}