Γιατί το αγαπάμε;
Κομψό, επιβλητικό και λεπτεπίλεπτο σαν αραχνούφαντο πέπλο είναι το Peplo του Σκούρα! Τρεις ποικιλίες που συμπληρώνουν η μια την άλλη και τρεις διαφορετικές οινοποιήσεις που χαρίζουν εντυπωσιακή πολυπλοκότητα, ενώνονται σε ένα μπουκάλι.
Το Κτήμα Σκούρα, λίγο έξω από το Άργος, είναι ένα από τα πιο όμορφα οινοποιεία της χώρας, με εντυπωσιακή σάλα γευσιγνωσίας και υπόγειο κελάρι. Μια βόλτα ανάμεσα στις φιάλες και τα έργα τέχνης σου δίνει την αίσθηση πως ο Γιώργος Σκούρας δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Όταν αποφάσισε να κάνει ένα premium ροζέ κρασί, το Peplo, τα μελέτησε όλα πολύ προσεκτικά.
Το Αγιωργίτικο από τη Νεμέα, το Syrah από την Αργολίδα και Μαυροφίλερο από τη Μαντινεία, όλα από ορεινούς αμπελώνες, αποτελούν τη βάση. Έπειτα, σειρά έχουν τα βαρέλια ακακίας για το Αγιωργίτικο, η ανοξείδωτη δεξαμενή για το Syrah και οι αμφορείς για το Μαυροφίλερο. Η οινοποίηση του Μαυροφίλερου στον αμφορέα, βάφτισε και το κρασί, μιας και τα φλούδια μπαίνουν σε τουλπάνια (πέπλα) ώστε να γίνει η εκχύλιση χρώματος και αρωμάτων. Εντυπωσιακό ε;
Το Peplo του Οινοποιείου Σκούρας είναι ένα πολύπλοκο και κομψό ροζέ κρασί που δε μοιάζει με κανένα άλλο!
Δοκιμή
Έχει απαλό σομόν χρώμα και έντονα αρώματα τριαντάφυλλου, λουκουμιού, φράουλας, κερασιού, βανίλιας, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, μπισκότου και μελιού.
Εντυπωσιακό στόμα με μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και βουτυράτη υφή.