ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Sekt Extra Dry - Dr. Loosen
Dr. Loosen

RIESLING SEKT EXTRA DRY - DR. LOOSEN

  Γερμανία / Mosel
€21,50
€18,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Πραγματικά ακαταμάχητο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Dr Loosen Sekt Extra Dry είναι ένα άκρως απολαυστικό αφρώδες που μπορεί να έχει πλούσια μπισκοτένια αρώματα από τη δεύτερη ζύμωση στη φιάλη αλλά ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Riesling κυριαρχεί με μοναδικό τρόπο. Είναι με βεβαιότητα το κρασί που αν το δοκιμάσεις θα κολλήσεις! Εμείς προειδοποιήσαμε…

Ο Ernst Loosen, ο τρομερός τύπος που κάνει επικά Riesling στο Mosel και το Pfalz έχει στη γκάμα του εκτός από ήσυχα, ξηρά και γλυκά κρασιά και συγκλονιστικά αφρώδη. Μπορεί να μην το ξέρεις αλλά τα sekt είναι τα αφρώδη της Γερμανίας και κάποια από αυτά υπόκεινται σε πολύ αυστηρούς κανόνες ποιότητας και οινοποίησης. Έτσι γεννιούνται αφρώδη με την παραδοσιακή μέθοδο (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη) από εκλεκτά σταφύλια Riesling, Pinot Noir, Chardonnay, pinot Blanc κτλ. Ένα τέτοιο είναι και το Dr Loosen Sekt Extra Dry, από 100% Riesling και με μια υποψία γλύκας που το κάνει πραγματικά ακαταμάχητο!

Απόλαυσε το παρέα με κρύα μεζεδάκια αλλά και sushi!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Dr Loosen Sekt Extra Dry έχει απαλό λεμονί χρώμα και μεθυστικά αρώματα λεμονιού, lime, βερίκοκου, μελιού, λεμονανθών, ροδάκινου και φρυγανισμένου brioche.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κομψές φυσαλίδες και μέτρια (+) οξύτητα. Ζουμερά και ώριμα εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα μπλέκονται με νότες αγιοκλήματος, ανθών πορτοκαλιάς, μπισκότου και φρυγανιάς.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Mosel, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Λεμόνι, lime, βερίκοκο, μέλι, λεμονανθό, ροδάκινο, φρυγανισμένο brioche
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING SEKT EXTRA DRY - DR. LOOSEN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με sushi, prosciutto με πεπόνι, tartare γαρίδας

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}