ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rose D Aidani 2023 - Οινοποιείο Μωραΐτη
Οινοποιείο Μωραΐτη

ROSE D AIDANI 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ

  Ελλάδα
€14,40
€12,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τα ροζέ των Κυκλάδων έχουν άλλο αέρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Καθαρότητα φρούτου, δροσιστική οξύτητα και όσο ταννικό πρέπει, για να δηλώσει ότι είναι μεν όλο φρου φρου και αρώματα, αλλά όταν έρχεται η ώρα του συνδυασμού με φαγητό, τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ! Αυτό είναι το Rose D'Aidani από το Οινοποιείο Μωραΐτη και την ποικιλία Μαύρο Αηδάνι, που συμπληρώνει το οινικό δυναμικό της Πάρου και κάνει τη διαφορά στα κυκλαδίτικα ροζέ.    
 
To Οινοποιείο Μωραΐτη είναι σίγουρα το διασημότερο οινοποιείο της Πάρου και ένα από τα γνωστότερα των Κυκλάδων. Η συμβολή του στην ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών, όπως η Μονεμβασιά, είναι τεράστια και πιο συγκεκριμένα η επιτυχία των πειραματικών της οινοποιήσεων σε όλες τις εκδοχές της, δεξαμενή, βαρέλι, ξηρή και γλυκιά, επισφραγίστηκε με εκείνη της παλαίωσης σε αμφορέα. Σειρά έχει το Μαύρο Αηδάνι που είναι από μόνο του ένα στοίχημα, αφού διαθέτει τα πλούσια αρώματα του λευκού του αδερφού, αλλά με έξτρα όγκο και πολυπλοκότητα. Τα σταφύλια προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια και ο χυμός αποκτά αυτό το χρώμα μετά από επαφή 2 μόνο ωρών με τα στέμφυλα. Η ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές διατηρεί υψηλά την αρωματική του φρεσκάδα. Η μικρή παραμονή του σε επαφή με τις οινολάσπες όμως είναι και αυτή που το κάνει το κάτι άλλο.
 
Σώμα, δομή, φραουλένια αρώματα, βοτανική φρεσκάδα, διακριτική ορυκτότητα και δροσιστική οξύτητα. Τί άλλο θα μπορούσε να έχει ένα ροζέ για να γίνει το αγαπημένο σου γαστρονομικό κρασί; Ίσως να ταιριάζει με τα πάντα. Το Rose D'Aidani από το Οινοποιείο Μωραΐτη, τα έχει όλα και καλό θα ήταν να το δοκιμάσεις σύντομα!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι διακριτικό σομόν. Αρώματα από πετροκέρασο, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλο, φρέσκια φράουλα, γιασεμί και φύλλα τομάτας, πλαισιώνονται από μια διακριτική μεταλλικότητα. Οι νότες μπριός δίνουν μια πολυπλοκότητα.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με δροσιστική οξύτητα. Έντονα φρουτένιο με τα αρώματα της φράουλας και του φραγκοστάφυλλου να υπερισχύουν. Η φυτικότητα δημιουργεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ μια γλυκιά αίσθηση καραμέλας, έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με τις ταννίνες, που προσδίδουν ιδιαίτερη ένταση.
Τα τεχνικά
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Πάρος
Ποικιλία Μαύρο Αηδάνι
Αρώματα Πετροκέρασο, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλο, φράουλα, γιασεμί, τομάτα, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROSE D AIDANI 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με σπαγγέτι με σάλτσα αματριτσιάνα, pizza με προσούτο και φύλλα ρόκας, κεφτεδάκια, αλλά και με γαριδομακαρονάδα.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}