Την ποικιλία Ξινόμαυρο την έχεις αγκαλιάσει όσο και εμείς. Σε όλες σχεδόν τις εκδοχές της, από τα πλούσια κόκκινα που τσακίζουν κόκκαλα, μέχρι τα αρωματικά και έντονα φρουτώδη ροζέ, δεν παύει ποτέ να μας δείχνει τις άπειρες δυνατότητές της. Αυτό λοιπόν το ροζέ είναι η απάντηση, σε όσους πιστεύουν πως τα ροζέ καταναλώνονται μόνο φρέσκα.
Ο χημικός μηχανικός και οινολόγος Δημήτρης Κιουτσούκης και η οικογένειά του αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους μικρό boutique οινοποιείο, με βάση τις αρχές της περμακουλτούρας. Δηλαδή τη σχεδίαση ενός λειτουργικού συστήματος φυσικής καλλιέργειας, που προέρχεται από την παρατήρηση της φύσης και την ήπια εναρμόνιση της ανθρώπινης παρέμβασης, με σκοπό την πιο φυσική δυνατή συνεργασία τους. Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης οι κρύοι χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια, χαρίζουν στα 110 στρέμματα οικογενειακών ιδιόκτητων αμπελώνων τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια ελληνικών και ξένων ποικιλιών με έμφαση στο Ξινόμαυρο, τη Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο και την παραγωγή εκπληκτικών κρασιών που μιλούν από μόνα τους!
Για το Stalisma ροζέ, 100% Ξινόμαυρο ζύμωσε με τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση χωρίς την παραμικρή προσθήκη εμπορικών ζυμών. Η παραμονή του για 2 περίπου μήνες σε δρύινα βαρέλια πολλών χρήσεων και η επαφή με τις οινολάσπες, του έδωσε έξτρα όγκο και πολυπλοκότητα. Ένα πολύ καλοφτιαγμένο και ισορροπημένο κρασί που εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και χωρίς ίχνος θειωδών.
Απόλαυσε το εξαιρετικό Stalisma ροζέ, που περιέχει ελαφρώς περισσότερα υπολειμματικά σάκχαρα από ένα ξηρό κρασί και θα το έχεις στο συντηρητή σου σίγουρα για τα επόμενα 3 χρόνια, αφού έχει σκοπό να εξελιχθεί υπέροχα!