ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Stalisma Ροζέ 2022 - Kamara Winery
Kamara Winery

STALISMA ΡΟΖΕ 2022 - KAMARA WINERY

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€25,60
€22,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα πλούσιο φυσικό ροζέ κρασί που τα έχει όλα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Την ποικιλία Ξινόμαυρο την έχεις αγκαλιάσει όσο και εμείς. Σε όλες σχεδόν τις εκδοχές της, από τα πλούσια κόκκινα που τσακίζουν κόκκαλα, μέχρι τα αρωματικά και έντονα φρουτώδη ροζέ, δεν παύει ποτέ να μας δείχνει τις άπειρες δυνατότητές της. Αυτό λοιπόν το ροζέ είναι η απάντηση, σε όσους πιστεύουν πως τα ροζέ καταναλώνονται μόνο φρέσκα.

Ο χημικός μηχανικός και οινολόγος Δημήτρης Κιουτσούκης και η οικογένειά του αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους μικρό boutique οινοποιείο, με βάση τις αρχές της περμακουλτούρας. Δηλαδή τη σχεδίαση ενός λειτουργικού συστήματος φυσικής καλλιέργειας, που προέρχεται από την παρατήρηση της φύσης και την ήπια εναρμόνιση της ανθρώπινης παρέμβασης, με σκοπό την πιο φυσική δυνατή συνεργασία τους. Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης οι κρύοι χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια, χαρίζουν στα 110 στρέμματα οικογενειακών ιδιόκτητων αμπελώνων τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια ελληνικών και ξένων ποικιλιών με έμφαση στο Ξινόμαυρο, τη Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο και την παραγωγή εκπληκτικών κρασιών που μιλούν από μόνα τους!

Για το Stalisma ροζέ, 100% Ξινόμαυρο ζύμωσε με τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση χωρίς την παραμικρή προσθήκη εμπορικών ζυμών. Η παραμονή του για 2 περίπου μήνες σε δρύινα βαρέλια πολλών χρήσεων και η επαφή με τις οινολάσπες, του έδωσε έξτρα όγκο και πολυπλοκότητα. Ένα πολύ καλοφτιαγμένο και ισορροπημένο κρασί που εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και χωρίς ίχνος θειωδών.

Απόλαυσε το εξαιρετικό Stalisma ροζέ, που περιέχει ελαφρώς περισσότερα υπολειμματικά σάκχαρα από ένα ξηρό κρασί και θα το έχεις στο συντηρητή σου σίγουρα για τα επόμενα 3 χρόνια, αφού έχει σκοπό να εξελιχθεί υπέροχα!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι θολό ροζέ. Τα αρώματα προδίδουν την ποικιλία με τη λιαστή τομάτα να πρωταγωνιστεί. Η μαρμελάδα φράουλα μπλέκεται όμορφα με βοτανικές νύξεις, σμέουρο, ρόδι, κεράσι και μαύρη ελιά.

Στο στόμα είναι μέτριου (+) όγκου, με απαλές τανίνες και τραγανή οξύτητα που ισορροπεί τέλεια με τα υπολειμματικά σάκχαρα και την ελαφρώς λιπαρή αίσθηση. Γλυκό κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, λιαστό τοματάκι και επίγευση μακράς διάρκειας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Λιαστή τομάτα, μαρμελάδα φράουλα, βοτανικές νύξεις, σμέουρο, ρόδι, κεράσι, μαύρη ελιά.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 2 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

STALISMA ΡΟΖΕ 2022 - KAMARA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Μπορείς να το καταναλώσεις μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας που έχουν έντονα στοιχεία ντομάτας και κροκέτες τυριών.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}