ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rose de Xinomavro 2013 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ROSE DE XINOMAVRO 2013 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Πιο Σπάνιο Ροζέ Της Ελλάδας, είναι εμπειρία ζωής! Εξαντλείται!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Και ναι, δύο χρόνια μετά, η ομάδα του Botilia είναι πάλι σε πανικό! Γιατί; Μόλις κυκλοφόρησε το Rose de Xinomavro 2013 από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλος και εξαφανίστηκε σε λίγες μόνο ώρες! Για το πρώτο μέρος, ναι, καλά διάβασες. Στην ίδια ετικέτα υπάρχουν οι λέξεις Rose και 2013!! Ένα ροζέ κρασί που κυκλοφορεί 9 χρόνια μετά τον τρύγο! Είναι καλό; Ξεχνάς μάλλον για ποιον μιλάμε… Εξασφαλίσαμε τις τελευταίες φιάλες από το οινοποιείο και το Rose de Xinomavro 2013 είναι εδώ για πολύ λίγο και φέρει την υπογραφή -ποιού άλλου;- του πρωτοπόρου Απόστολου Θυμιόπουλου!

Πριν από 2 χρόνια, ο Απόστολος είχε αφήσει άφωνο τον οινικό κόσμο με ένα ροζέ βαθιάς παλαίωσης. Η έμπνευση ήρθε από την όμορφη εξέλιξη του Rose de Xinomavro στον χρόνο, βάζοντάς του ιδέες για ένα ροζέ παλαίωσης. Μετά τον πρώτο πειραματισμό, εδώ ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει. Επέλεξε σταφύλια Ξινόμαυρου από το πιο ψηλό και ψυχρό αμπελοτόπι της Νάουσας για να εξασφαλίσει φρεσκάδα, ένταση στο φρούτο και την αναγκαία οξύτητα. Άφησε το κρασί να ζυμώσει με τις γηγενείς ζύμες του και διάλεξε ένα ένα τα πολλών χρήσεων γαλλικά βαρέλια 500 λίτρων που το φιλοξένησαν για 12 μήνες. Στην συνέχεια το κρασί εμφιαλώθηκε και φυλάχτηκε στο κελάρι του για 8 χρόνια ακόμη. Το δοκίμαζε συχνά για να αποφασίσει πότε είναι η ιδανική στιγμή για να κυκλοφορήσει. Αυτή η στιγμή έφτασε!

Ο προκάτοχός του εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά, οι περισσότερες φιάλες του Rose de Xinomavro 2013 έχουν ήδη προπωληθεί στο εξωτερικό και οι ελάχιστες που θα μείνουν εδώ θα προκαλέσουν πανικό, όχι μόνο σε εμάς. Αν αναρωτιέσαι αν παλιώνει κι άλλο, αρκεί να σου πούμε ότι αυτό του 2007, φέτος σε δοκιμή ήταν επικό! Κινήσου σοφά και γρήγορα…

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
To Rose de Xinomavro 2013 από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλος έχει λαμπερό πορτοκαλί χρώμα, με σομόν και κεχριμπαρένιες ανταύγειες. Μύτη έντονη και εντυπωσιακά πολύπλοκη, με κυρίαρχα αρώματα κερασιού, κράνου, ώριμου ροδάκινου, λωτού, ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, γλυκού κυδώνι και γλυκού του κουταλιού ντοματάκι. Καραμέλα, τζίντζερ, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια, λεβάντα και μαντζουράνα συμπληρώνουν το συνεχώς εξελισσόμενο σύνολο.

Στο στόμα έχει ισοπεδωτική συμπύκνωση, μέτριο (+) σώμα, δροσιστική οξύτητα και διακριτική ταννική υπόσταση, που χαρίζει έξτρα πόντους στη δομή του. Ώριμα και αποξηραμένα φρούτα όπως κεράσι, φράουλα και φραγκοστάφυλο, μπλέκονται με γλυκό του κουταλιού ντοματάκι, φλούδα πορτοκαλιού, κουμκουάτ, λωτό, κανέλα, καραμέλα και βότανα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Κεράσι, κράνο, ροδάκινο, λωτό, γλυκό κυδώνι, καραμέλα τζίντζερ, κανέλα, βανίλια, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROSE DE XINOMAVRO 2013 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το σπαγγέτι με πέστο λιαστής ντομάτας και παρμεζάνα, παπουτσάκια, χοιρινό με κυδώνια ή ένα φιλέτο τόνου με caponata.

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}