To Vera Rosa του Οινοποιείου Στραταριδάκη κερδίζει τις εντυπώσεις με την κομψότητα και την ισορροπία του. Τόσο απλά!
Πριν μερικά χρόνια, δυο αδέρφια, ο Μανώλης και ο Κωστής Στραταριδάκης θέλησαν να φτιάξουν το δικό τους οινοποιείο, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, στα Καστελλιανά του Ηρακλείου Κρήτης. Γεωπόνοι και οι δύο, ξεκίνησαν να καλλιεργούν τους ιδιόκτητους οικογενειακούς αμπελώνες που απαρτίζονται κυρίως από τα κτήματα της Σιναϊτικής μονής των Αγίων Αποστόλων, στους πρόποδες των Αστερουσίων στο Νομό Ηρακλείου. Εκεί φύτευσαν τόσο τοπικές όσο και διεθνείς ποικιλίες και έτσι τα κρασιά τους είναι τόσο μονοποικιλιακά όσο και πρωτότυπα χαρμάνια. Ένα από αυτά είναι και το Vera Rosa του Οινοποιείου Στραταριδάκη. To χαρμάνι αποτελείται από Merlot και Μοσχάτο Σπίνας. Ο χυμός παραμένει ελάχιστες ώρες σε επαφή με τα στέμφυλα ώστε να αποκτήσει αυτό το απαλό τριανταφυλλί χρώμα και ντελικάτα αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών.
Απόλαυσε το σκέτο ή με ελαφριά μεζεδάκια.