ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Vigne Sauvage Rose Pet Nat 2023 - Pierre & Antonin
Pierre & Antonin

VIGNE SAUVAGE ROSE PET NAT 2023 - PIERRE & ANTONIN

  Γαλλία / Languedoc - Roussillon
€18,30
€16,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φρέσκιες απολαυστικές μπουρμπουλήθρες από τα άγρια αμπέλια του Languedoc!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Εντός της ευρύτερης περιοχής του Languedoc και μόλις 70 χλμ. από τις μεσογειακές ακτές, βρίσκεται ένα παραμυθένιο οινοποιείο, στο χωριό Carcassonne, με το μεγαλύτερο μεσαιωνικό φρούριο στον κόσμο. Ιδρυτές είναι οι Pierre Caizergues και Antoin Bonnet, δυο τρομεροί τύποι που έχουν όραμα όχι μόνο την παραγωγή απόλυτα φυσικών κρασιών, αλλά και την ενεργή προστασία του περιβάλλοντος με μηδενική χρήση χημικών. Και η φύση φαίνεται να τους το ανταποδίδει!
 
Βιολογική καλλιέργεια, μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον, χρήση λιγότερης ενέργειας και νερού και καθόλου χημικών στο αμπέλι είναι η αρχή. Χρησιμοποιούν φελλούς από το κοντινό Roussillon, πολύ πιο ελαφριά μπουκάλια από το γειτονικό Albi, ενώ το χαρτί για τις ετικέτες είναι από λινό και κάνναβη. Επίσης κάθε χρόνο βάζουν μια επιπλέον κυψέλη μελισσών για την ενεργή προστασία του είδους, αλλά και τη χρήση του κεριού για τα μπουκάλια τους!
 
Για το Vigne Sauvage Pet Nat, που σημαίνει «άγρια αμπέλια», χρησιμοποιούν 100% Grenache και τη μέθοδο ancestrale. Η μοναδική ζύμωση γίνεται σε δεξαμενές με φυσικές ζύμες του περιβάλλοντος, ενώ στη συνέχεια το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
 
Το Vigne Sauvage Pet Nat από τους Pierre και Antoin είναι ένα πολύ αρωματικό και διακριτικά αφρώδες pet nat, που σίγουρα θα σου αρέσει πολύ. Καλοκαιρινό, δροσερό, με ανθικά αρώματα και ζουμερό φρούτο! Ένα δεν αρκεί, σε προειδοποιούμε…

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι θολό καρπουζί με διακριτικό αφρισμό. Έντονα αρώματα βιολέτας, γιασεμιού, φρέσκιας φράουλας, πετροκέρασου, ροδάκινου και απαλές νότες brioche και ζύμης εντυπωσιάζουν στη μύτη.
 
Στο στόμα είναι μέτριου όγκου με μέτρια οξύτητα και διακριτικό, καλά σχηματισμένο αφρισμό. Άνθη γιασεμιού και νότες κερασιού, φράουλας και φραμπουάζ, συνθέτουν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα, με μακρά και φρουτένια επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Carcassonne, Γαλλία
Ποικιλία Grenache
Αρώματα Βιολέτα, γιασεμί, φράουλα, πετροκέρασο, ροδάκινο, brioche, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Crown Cap
Βιολογικό Ναι

VIGNE SAUVAGE ROSE PET NAT 2023 - PIERRE & ANTONIN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το σαν απεριτίφ, με φρουτοσαλάτα ή με ελαφριά μαγειρεμένα λευκά κρεατικά

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}