Άκου πρώτα πως παράγεται.
Μαυρούδι, Ασύρτικο και Μοσχάτο καλλιεργούνται στον ξηρικό αμπελώνα στην περιοχή Χοιροδάσος, δίπλα στη θάλασσα. Ο τρύγος γίνεται αργά. Τα τσαμπιά του απλώνονται στον ήλιο για 17 μέρες. Όταν πια όλο το νερό έχει εξατμιστεί, η ρόγα έχει σταφιδιάσει τελείως και ο ελάχιστος χυμός γεμάτος συμπυκνωμένη γλύκα, τότε φτάνει η ώρα να ξεκινήσει η ζύμωση. Όχι όμως όπως συνήθως. Σε πήλινους αμφορείς για 100 μέρες, με γηγενείς άγριες ζύμες. Με το πέρας της διαδικασίας έρχεται η σειρά του βαρελιού. Μικρό, δρύινο. Εκεί θα παραμείνει ο ελάχιστος και υπερπολύτιμος χυμός για 36 μήνες. Θα δέσει, θα συμπυκνωθεί κι άλλο. Δεν τον πειράζει κανείς. Όταν θα είναι πια έτοιμος, θα εμφιαλωθεί σε ψηλές, πανέμορφες φιάλες.
Το όνομά του Πόλλιος Οίνος, όπως το αρχαίο διάσημο στην αρχαιότητα Θρακικό κρασί. Λέγεται πως ο Μάρων, ο βασιλιάς της Μαρώνειας έδωσε στον Οδυσσέα 12 αμφορείς με Πόλλιο οίνο για το ταξίδι του στην Τροία. Αυτούς ήταν που χρησιμοποίησε ο Οδυσσέας για να μεθύσει τον Πολύφημο.
Ο Ανατολικός Αμπελώνας δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του σε έναν επιδόρπιο οίνο. Χωρίς καμία προσθήκη, ο Pollios Oinos χαρακτηρίζεται λιαστός φυσικώς γλυκύς.
Μαγευτικά πολυσύνθετος, υπέροχα γλυκός, με τραγανή οξύτητα που καθαρίζει το στόμα και σε κάνει να περιμένεις την επόμενη γουλιά, ο Pollios Oinos 2013 του Ανατολικού Αμπελώνα είναι ένα από τα πολύ μεγάλα φαβορί για να γίνουν το επόμενο αγαπημένο σου γλυκό κρασί.
Εμάς έγινε.