Μια αρωματική παλέτα από εσπεριδοειδή, ώριμα πυρηνόκαρπα, λευκά άνθη και απαλές νότες ορυκτότητας. Κρασιά κρεμμώδη, με μέτρια προς υψηλή οξύτητα, ιδιαίτερη ελαιώδη υφή, πολύ χαρακτηριστικό όγκο, μεταλλικότητα και καλή αντοχή στο χρόνο. Αγαπάει το βαρέλι και δίνει πολλά διαφορετικά στυλ που δύσκολα βαριέσαι. Για κάτσε, ποια ποικιλία περιγράφουμε; Chardonnay ή Βιδιανό;!
Η Τίνα Παπασίνου (Απόφοιτος WSET Diploma, Εισηγήτρια στο WSPC) θα σε κατευθύνει να μάθεις με λεπτομέρεια τα μυστικά και των δυο ποικιλιών. Θα δοκιμάσεις 3 κρασιά από Βιδιανό και 3 από Chardonnay διαφορετικών περιοχών, που έχουν οινοποιηθεί με διαφορετικές μεθόδους.
Μετά τη γευσιγνωσία των παρακάτω:
- Ελιά Βιδιανό 2023, Αμπελώνες Καραβιτάκη - Olive Grove 2022 Chardonnay, D'Arenberg
- Βιδιανό 2021, Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Great Escape 2022 Chardonnay, Thistledown
- Βιδιανό 2022, Oenops - Poetry 2021 Chardonnay, Flagstone
θα μπορείς με ευκολία να καταλάβεις που μοιάζουν και σε τι διαφέρουν αυτές οι δυο λευκές ποικιλίες!
Το κόστος συμμετοχής είναι 55€ (Super early bird 40€ έως και 12/4, early bird 50€ έως και 15/4) και οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες
Έναρξη σεμιναρίου γευσιγνωσίας: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 19:00-21:00
Περισσότερες πληροφορίες στο 211 8508688 (10:00 - 18:00) ή στο [email protected]
Botilia.gr, Λυκούργου 235 Γ2, Καλλιθέα